Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

LUMC opent 9 maart de deuren van het Nationaal eHealth Living Lab (NELL)

Het Leids Universitair Medisch Centrum opent op vrijdag 9 maart in het Poortgebouw aan de Rijnsburgerweg in Leiden een zogeheten Nationaal eHealth Living Lab (NeLL). In de nieuwe faciliteit kunnen onder meer zorgverleners, patiënten en onderzoekers terecht om kennis te maken met nieuwe mogelijkheden en voor het testen van nieuwe toepassingen.

Tags

Innovation Partner

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Binnen het NeLL zullen onder meer apps, sensoren en wearables worden getest op medische doeleinden. De insteek van het project is dat stakeholders in de zorg elkaar kunnen inspireren en informeren waardoor mogelijk nieuwe healthtech-toepassingen tot stand komen.

Het initiatief heeft zich naar eigen zeggen laten inspireren door het bedrijfsleven, waar nieuwe producten en diensten binnen healthtech vaak worden ontwikkeld in samenspraak met leverancier, partners en klanten.

Zware delegatie

In 2017 zijn de eerste voorbereidingen getroffen voor de start van het NeLL. Tot de sprekers op 9 maart a.s. behoren onder meer dr. Erik Gerritsen, secretaris-generaal bij het ministerie van VWS, prof. dr. Niels Chavannes (LUMC), dr. Jorit Meesters (senior onderzoeker kenniscentrum Sophie Revalidatie & Lectoraat Revalidatie Haagse Hogeschool), prof. Dr. Marlies Schijven (UVA/AMC) en dr. Esther Talboom-Kamp, arts MBA (Saltro). De Leidse burgemeester Henri Lenferink verricht die dag de openingshandeling.

Bij de oprichting van het NeLL werd samengewerkt met het ministerie van VWS en met de partners in de Medical Delta, het samenwerkingsverband van overheden, universiteiten, universitaire ziekenhuizen en andere kennisinstellingen in Zuid-Holland. De faciliteit biedt werkgelegenheid voor vijf tot tien postdocs, promovendi en onderzoeksverpleegkundigen.

 

Tags

Innovation Partner

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Reageer

Eén reactie op “LUMC opent 9 maart de deuren van het Nationaal eHealth Living Lab (NELL)”

  1. Beniewd welke transparante evaluatiecriteria (voor apps, sensoren en wearables) en kwalificatiecriteria (voor evaluatoren) zullen gehanteerd worden om de testresultaten herbruikbaar te maken.
    In Frankrijk bestaan er al verscheidene vergelijkbare initiatieven die het lokale draagvlak echter niet overstijgen omdat ze niet transparant blijken.

Geef een antwoord

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen