Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Lumify getest tijdens Marathon Eindhoven

Tijdens de Marathon Eindhoven, afgelopen zondag 13 oktober, testten Philips en Usono samen de mobiele echografieoplossing van Philips, Lumify, in combinatie met de ProbeFix Dynamic van Usono. Op deze manier konden de bovenbeenspieren van drie lopers gemonitord worden tijdens de duurloop van de halve marathon van 21,9 kilometer.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Vanwege het lage gewicht (108 gram) en de mogelijkheid om de Philips Lumify aan te sluiten op een smartphone konden de renners de echoapparatuur gemakkelijk meedragen. Tijdens het hardlopen konden foto’s van de spieren van deelnemers worden gemaakt.  ProbeFix van Usono stabiliseerde de Philips Lumify op het lichaam waardoor er elke kilometer een opname gemaakt kon worden. 

De volgende stap is om de resultaten van de metingen tijdens intensieve duursporten wetenschappelijk te onderzoeken. Deze resultaten zullen meer inzicht geven in de processen die in het lichaam plaatsvinden tijdens intensieve inspanning en wat de impact daarvan is op het lichaam. 

 De Eindhovense startup Usono werkt samen met Philips en de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) aan deze nieuwe manier om spieren te monitoren met echografie. De samenwerking is onderdeel van het ‘Innovation Lab’ van de marathon en draagt bij aan de ambitie om de meest innovatieve marathon ter wereld te worden.  

Over Usono

Usono wil patiënten en onderzoekers beter inzicht geven door echografie slimmer in te zetten. Echografie is nog steeds sterk gebonden aan tijd en plaats. Het is bovendien zeer inspannend voor onderzoeker en patiënt en langdurig gebruik is dus niet echt mogelijk. Door de transducer stabiel en stevig te fixeren met de door Usono ontwikkelde ProbeFix wordt het gebruik van echografie verbeterd en vernieuwd.

De ProbeFix is een modulaire oplossing om de echokop aan het lichaam te fixeren en is deels in samenwerking met VanBerlo ontwikkeld. Denk aan een toepassing in de cardiologie, tijdens inspanning stresstesten of de intensive care. Maar ook binnen de sportwereld en revalidatie dienen zich mogelijkheden aan.

Lumify bij PSV

Twee jaar geleden zette Philips de Lumify in bij PSV voor onderzoek van blessures bij spelers. Het doel is dat de PSV-spelers korter in onzekerheid verkeren over een mogelijke blessure door on-the-spot diagnose. Met de mobiele echografie-oplossing voor tablets en smartphones kon direct een eerste diagnose gesteld worden door de medische staf van PSV. 

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen