Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Luscii stapt in samenwerking met AI-bedrijf Coala Life

Luscii ontwikkelt in samenwerking met het Zweedse A.I. bedrijf Coala Life een oplossing waarmee zorgverleners eenvoudiger patiënten met hartritmestoornissen kunnen volgen. Dat maken beide bedrijven bekend op het jaarcongres van de European Society for Cardiology.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Met Luscii AF wordt het voor cardiologen eenvoudig om mensen met een ritmestoornis op afstand te volgen. Patiënten ontvangen van Luscii een gecertificeerde Coala meetsensor (zie afbeelding). Het apparaatje kan een 2-lead ECG én audio opnames van de hartactie maken alsof een arts via een stethoscoop meeluistert. Zo’n meting duurt slechts 60 seconden en kan maanden achtereen, meerdere keren per dag worden uitgevoerd, zonder gedoe met stickers.

Kunstmatige intelligentie analyseert de data en stelt vast of en welke ritmestoornis zich manifesteert. Indien noodzakelijk wordt de cardiologie verpleegkundige gewaarschuwd. Optioneel is ook een medisch service center beschikbaar. Alle data is via het Luscii dashboard, direct vanuit het EPD, te raadplegen.

Luscii AF is de komende maanden voor ontwikkel-, test- en studiedoeleinden beschikbaar in een beperkt aantal ziekenhuizen in Nederland en Engeland. 

Over Coala Life

Coala Life werd opgericht in 2014 en wordt geleid door CEO Philip Siberg. Het bedrijf ontwikkelt oplossingen voor hartritmediagnose en digitale gezondheid in het algemeen. De producten van Coala Life, de Coala Heart Monitor en de Coala Heart Monitor Pro, bieden gebruikers de mogelijkheid om via sensoren en slimme algoritmen hun gezondheid te monitoren. De Coala Heart Monitor kreeg begin dit jaar goedkeuring van de Amerikaanse toezichthouder FDA (Food & Drug Administration).

Coala Life levert zijn oplossingen aan zowel consumenten als aan zorgorganisaties. Zo’n 200 zorgorganisaties zijn momenteel aangesloten op het platform van Coala Life.

Coala Life haalde afgelopen zomer bij een investeringsronde 92 miljoen Zweedse kronen, omgerekend zo’n 10 miljoen dollar, op. Het geld was afkomstig van in totaal 40 Zweedse institutionele en private investeerders en zal worden aangewend voor groei in de VS.

Voor de meest recente ronde haalde Coala Life al 12 miljoen dollar op.

Luscii sinds dit jaar zelfstandig

FocusCura verzelfstandigde begin dit jaar zijn activiteiten onder de merknaam Luscii. De e-health toepassing voor thuismeten worden geleid door Daan Dohmen, oprichter en voormalig CEO van FocusCura. 

FocusCura maakte vorig jaar bekend dat het de diensten cVitals en cContact ging doorontwikkelen en hernoemen tot Luscii. Onder de nieuwe merknaam hoopt het bedrijf zijn telemonitoringdienst en beeldzorg-applicatie vaker te kunnen inzetten om de stijgende zorgvraag te kunnen bijbenen, aldus een persbericht destijds.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen