MT/Sprout: Menzis nummer 1 in duurzaamheid  

Het magazine van Management Team/Sprout heeft zorgverzekeraar Menzis uitgeroepen tot de nummer 1 van meest duurzame bedrijven in Nederland. Die prestatie en erkenning is belangrijk omdat de zorgsector in zijn geheel, dus niet alleen zorgorganisaties maar óók zorgverzekeraars, geacht worden te streven naar verduurzaming.

Niet alleen qua duurzaamheid scoorde Menzis goed, ook qua reputatie hangt de vlag er goed bij. In de sector Verzekeringen scoren ze qua reputatie bijvoorbeeld een 4e plek. En in de lijst van 500 grootste bedrijven met de beste reputatie stijgt Menzis bijna 200 plekken, naar positie 104. Aldus staat te lezen in de MT 500 van MT-Sprout.

CO2-reductie en circulair werken

“Ook in de relatie met zorgaanbieders hebben duurzaamheidsthema’s, als CO2-reductie en circulair werken, een prominente plek op de agenda”, vertelt Wouter Bos, bestuursvoorzitter van Menzis op de website van de verzekeraar. “We nemen duurzaamheid serieus. De gezondheidszorg en wij als zorgverzekeraar moeten duurzamer worden. Onze leden vragen ons bijvoorbeeld of wij wel duurzaam beleggen. Een terechte vraag, lijkt mij, die aanzet tot scherpte. En voor nog meer slagkracht in de verduurzaming van de zorg is Menzis – vanuit ZN – aangesloten bij de Green Deal Duurzame Zorg.”

Green Deal

‘Voluit heet de afspraak Green Deal Duurzame Zorg voor Gezonde Toekomst en die gaat over de bijdrage die de zorgsector kan leveren aan het verbeteren van het milieu. RIVM: het gaat om het   verminderen van CO2carbon dioxide-uitstoot en het stimuleren van circulaire economie. Maar ook door het creëren van een zorgomgeving die uitnodigt tot gezond gedrag van de bewoners, professionals en bezoekers. En er wordt gewerkt aan het verminderen van medicijnresten in het oppervlaktewater en grondwater.’

Ook andere zorgverzekeraars zetten de afgelopen jaren vol in op verduurzaming. Een goed  voorbeeld is VGZ dat  samen met Gupta Strategists in kaart heeft gebracht welke impact de vier pijlers van de Green Deal Duurzame Zorg 2.0 hebben op de verschillende zorgsoorten. Het traject is nu vertaald naar een meer duurzaam zorginkoopbeleid van VGZ en naar het rapport ‘De inhaalrace naar duurzame zorg’.

Menzis over duurzaamheid

Voor Menzis is de uitverkiezing tot duurzame organisatie belangrijk. De uitkomsten van MT/Sprout Sprout in de MT500 geven waardevolle inzichten omtrent het profiel en de reputatie van het bedrijf. Voor de MT500 vraagt MT/Sprout jaarlijks duizenden zakelijke beslissers welke bedrijven de beste reputatie hebben. De ondervraagden beoordelen bedrijven op klantgerichtheid, productleiderschap, excellente uitvoering, werkgeverschap en duurzaamheid. In de categorie duurzaamheid behaalde Menzis dit jaar dus de maximale score.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
injecties
Naaldloos injecteren verhoogt opties zelfmanagement
Gegevens delen data
Tweede ronde project ‘proactief gegevens delen in palliatieve fase’ start
kruizinga
Arnaud Kruizinga, CIO Amphia: 'Eerst de visie, dan de route'
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Robotecho genomineerd; App voor bipolaire stoornis, en meer
Oog staaroperatie
Operatiekamers vrij door SurgiCube bij staaroperaties
In het St. Antonius Ziekenhuis is ‘s werelds meest innovatieve defibrillator in een patiënt geplaatst.
Primeur met mini-defibrillator als erkende behandeloptie
Bernhoven patiëntenportaal
Bernhoven lanceert nieuw patiëntenportaal
hersenimplantaten
Neuralink mag hersenimplantaten op mensen testen
Tijdens het Art Electronica Festival in Oostenrijk heeft de Nederlandse fashion-techontwerper Anouk Wipprecht een bijzondere 3D-geprinte jurk gepresenteerd.
3D-geprinte jurk toont cognitieve belasting van hersenen
Pallas Reactor Petten
Kuipers belooft volledige financiering voor reactor medische isotopen  
Volg jij ons al?