Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Main Capital neemt meerderheidsbelang in Verklizan

Main Capital heeft een meerderheidsbelang in Verklizan verworven. Verklizan is een Nederlands cloud-based connected healthcare-platform voor personenalarmering en zorg op afstand. Het bedrijf telt ruim 60 werknemers, verspreid over kantoren in Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Spanje. Verklizan stelt meer dan 300 klanten wereldwijd te bedienen.

Met het UMO-platform van Verklizan worden momenteel meer dan 1.100.000 mensen dagelijks gemonitord op gezondheidskenmerken, vital signs en acute noodsituaties (alarmering), waardoor zij, met zorg ondersteunende technologie, langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Voorbeelden van klanten die gebruik maken van het UMO-platform zijn Sensire (NL), Rode Kruis (DE), Centra Pulse (UK) en DoroCare ARC Malmo (SE).

Momenteel biedt Verklizan via zijn UMO-platform al een breed aantal functionaliteiten aan, waaronder personenalarmering, mobiele alarmering, callcentre, telemedicine, beeldcommunicatie en telemonitoring. Door toenemende vergrijzing en uitgavenbeheersing in de gezondheidszorg, in combinatie met de wens van ouderen om steeds langer thuis te blijven wonen, neemt de vraag naar zorg op afstand diensten sterk toe, stelt de nieuwe meerderheidsaandeelhouder Main Capital als reden voor de aankoop.

Primair stelt Verklizan zijn klanten in staat om met het UMO-platform centraal hun personenalarmeringsactiviteiten te beheren. Verklizan ontwikkelt continu nieuwe UMO-diensten en functionaliteiten, zoals het inzetten op mobile health, het monitoren van vital signs en het ontwikkelen van ondersteunende smartphone- en tablet-app’s voor zorgverleners en mantelzorgers. Steeds belangrijker hierin is het verlenen van preventieve zorg op basis van slimme voorspellende data analyses.

Geografische expansie, uitbreiden productlijn

Meer dan 100 (internationale) healthcare-partners koppelen in totaal ruim 250 producten en applicaties op het UMO platform en faciliteren daarmee een breed palet aan diensten. Main Capital stelt in een persbericht Verklizan actief te gaan ondersteunen in de verdere internationale groei van het bedrijf. Daarnaast zal de nadruk komen te liggen op het versterken en uitbreiden van het productportfolio, onder meer door selectieve (internationale) acquisities. Verklizan begeeft zich momenteel op enkele geselecteerde markten, namelijk thuiszorg, intramurale zorg, security, mobility en woningbouwcoöperaties. 

Main Capital is een private equity-investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux en Duitsland. Binnen deze sector stelt de onderneming de meest gespecialiseerde partij te zijn in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft circa 150 miljoen euro onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende software bedrijven in Nederland en Duitsland.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen