Search
Close this search box.
Search

Main Capital neemt meerderheidsbelang in Verklizan

Main Capital heeft een meerderheidsbelang in Verklizan verworven. Verklizan is een Nederlands cloud-based connected healthcare-platform voor personenalarmering en zorg op afstand. Het bedrijf telt ruim 60 werknemers, verspreid over kantoren in Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Spanje. Verklizan stelt meer dan 300 klanten wereldwijd te bedienen.

Met het UMO-platform van Verklizan worden momenteel meer dan 1.100.000 mensen dagelijks gemonitord op gezondheidskenmerken, vital signs en acute noodsituaties (alarmering), waardoor zij, met zorg ondersteunende technologie, langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Voorbeelden van klanten die gebruik maken van het UMO-platform zijn Sensire (NL), Rode Kruis (DE), Centra Pulse (UK) en DoroCare ARC Malmo (SE).

Momenteel biedt Verklizan via zijn UMO-platform al een breed aantal functionaliteiten aan, waaronder personenalarmering, mobiele alarmering, callcentre, telemedicine, beeldcommunicatie en telemonitoring. Door toenemende vergrijzing en uitgavenbeheersing in de gezondheidszorg, in combinatie met de wens van ouderen om steeds langer thuis te blijven wonen, neemt de vraag naar zorg op afstand diensten sterk toe, stelt de nieuwe meerderheidsaandeelhouder Main Capital als reden voor de aankoop.

Primair stelt Verklizan zijn klanten in staat om met het UMO-platform centraal hun personenalarmeringsactiviteiten te beheren. Verklizan ontwikkelt continu nieuwe UMO-diensten en functionaliteiten, zoals het inzetten op mobile health, het monitoren van vital signs en het ontwikkelen van ondersteunende smartphone- en tablet-app’s voor zorgverleners en mantelzorgers. Steeds belangrijker hierin is het verlenen van preventieve zorg op basis van slimme voorspellende data analyses.

Geografische expansie, uitbreiden productlijn

Meer dan 100 (internationale) healthcare-partners koppelen in totaal ruim 250 producten en applicaties op het UMO platform en faciliteren daarmee een breed palet aan diensten. Main Capital stelt in een persbericht Verklizan actief te gaan ondersteunen in de verdere internationale groei van het bedrijf. Daarnaast zal de nadruk komen te liggen op het versterken en uitbreiden van het productportfolio, onder meer door selectieve (internationale) acquisities. Verklizan begeeft zich momenteel op enkele geselecteerde markten, namelijk thuiszorg, intramurale zorg, security, mobility en woningbouwcoöperaties. 

Main Capital is een private equity-investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux en Duitsland. Binnen deze sector stelt de onderneming de meest gespecialiseerde partij te zijn in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft circa 150 miljoen euro onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende software bedrijven in Nederland en Duitsland.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?