Search
Close this search box.
Search

Management heeft weinig vertrouwen in IT-infrastructuur van zijn organisatie

Wereldwijd onderzoek van EMC toont aan welke voordelen bedrijven kunnen behalen als er meer vertrouwen is in IT

Nieuwegein, 24 februari 2014 – Het management van veel organisaties heeft er weinig vertrouwen in dat de IT-infrastructuur in zijn organisatie op orde is. Dat vindt 45 procent van de 3.200 IT- en bedrijfsbeslissers die hebben meegewerkt aan een wereldwijd onderzoek van IT-bedrijf EMC. Zij hebben over het algemeen geen goed gevoel over de bescherming, veiligheid en IT-beschikbaarheid. In de Benelux ligt dit percentage iets lager (36 procent). Daarnaast geeft maar liefst 61 procent aan dat zijn organisatie de laatste twaalf maanden minstens een keer last heeft gehad van een ongeplande downtime, een security-incident of dataverlies.

Het onderzoek dat EMC heeft laten uitvoeren, The Global IT Trust Curve, is uitgevoerd onder 3.200 respondenten in zestien verschillende landen en bedrijven uit tien verschillende sectoren. Er deden in totaal 1600 IT- en 1600 bedrijfsbeslissers aan mee, waaronder 200 vanuit de Benelux. De volledige onderzoeksresultaten zijn hier te bekijken.

Als bedrijven onvoldoende investeren in informatieprocessen, loopt de beschikbaarheid van hun IT-infrastructuur een groot risico. Het is dan lastiger om deze te herstellen van mogelijke incidenten, bijvoorbeeld na een ongeplande downtime, security-incident of dataverlies, zegt Corné van Rooij, District Manager Benelux en Zwitserland bij RSA, de security-divisie van EMC. Met dit onderzoek kan aangetoond worden welke voordelen bedrijven kunnen behalen als er veel vertrouwen is in en aandacht is voor IT. Ook geef het een beeld van hoe goed bedrijven op de hoogte zijn van de mogelijke gevolgen van het verwaarlozen van IT-systemen in hun organisatie.

Belangrijke resultaten
Uit het onderzoek komt naar voren dat China het hoogste scoort op het gebied van volwassenheid van informatieprocessen. Hieruit kan geconcludeerd worden dat China beschikt over de relatief meest geavanceerde technologieën en IT-strategieÎn. Amerika volgt. Opvallend is dat drie van de vier landen met de hoogste scores met betrekking tot volwassenheid van informatieprocessen, tot de BRIC-landen behoren (China, Zuid-Afrika en Brazili). Japan scoort het laagst.

Een aantal belangrijke bevindingen uit het wereldwijde onderzoek zijn verder:
61 procent van de respondenten gaf aan dat ze in het afgelopen jaar ongeplande downtime (37 procent), security-incidenten (23 procent) of dataverlies (29 procent) hebben gehad. In de Benelux heeft 53 procent er in het afgelopen jaar mee te maken gehad. Ongeplande downtime was het grootste probleem (33 procent).
De top-3 gevolgen voor de organisaties die te maken hebben gehad met een van bovenstaande incidenten is: minder productieve medewerkers (45 procent), minder inkomsten (39 procent) en het verlies van vertrouwen van de klant/loyaliteit (32 procent). Voor organisaties in de Benelux was minder loyale klanten het grootste gevolg (38 procent).
– De schatting van het gemiddelde jaarlijkse verlies van inkomsten door ongeplande downtime komt op $ 494.037. In de Benelux ligt dit hoger: $ 558.661
– De schatting van het gemiddelde jaarlijkse verlies van inkomsten als gevolg van security-incidenten is $ 860.273. Voor de Benelux wordt dit geschat op $ 840.256
– De schatting van het gemiddelde jaarlijkse verlies van inkomsten door dataverlies komt op $ 585.892. Voor de Benelux ligt dit lager: $ 462.188.
Beperkte budgetten worden door 52 procent gezien als de belangrijkste reden waarom bedrijven hun gegevens niet beter kunnen beschermen, beveiligen en beschikbaar kunnen stellen. Voor de Benelux is beperkt budget tevens de belangrijkste reden (54 procent), gevolgd door planning en anticipatie (26 procent). China is het enige land waar budget geen obstakel is. Beperkte middelen en/of werklasten vormen daar een grotere druk (50 procent).
Hoe meer volwassen een organisatie is, hoe minder last de organisatie heeft van dataverlies, downtime of security-incidenten.
– Maar liefst 53 procent van de organisaties in het hoogste segment gaf aan dat de data van bedrijfskritische applicaties in minuten of minder is hersteld in vergelijking met 24 procent uit het laagste segment.
– 76 procent van de respondenten in het hoogste segment denkt dat de data volledig kan worden hersteld na verlies. In het laagste segment blijft dit steken op 44 procent.
– Organisaties in het laagste segment hebben de afgelopen twaalf maanden anderhalf keer meer geld verloren door downtime, dan de organisaties in het hoogste segment.

Corné van Rooij vervolgt: De vier grote trends in informatietechnologie zijn cloud computing, Big Data, sociale netwerken en mobiele apparaten. De mate waarin deze trends worden opgenomen en ontwikkeld binnen bedrijven staat of valt met het vertrouwen. Het vertrouwen dat de informatie veilig is in de cloud, vertrouwen dat data niet kwijtraakt of wordt gestolen, vertrouwen dat de IT operationeel is op het moment dat het nodig is. Hoe meer vertrouwen en garantie er is, des te sneller en groter de impact van deze trends zijn. En andersom.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
eHealth
Digitale receptionist Emma aan het werk gezet
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Volg jij ons al?