Marcelis Boereboom nieuwe SG bij VWS

De nieuwe sectretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wordt drs. M.J. (Marcelis) Boereboom. Daarmee keert Boereboom terug bij het ministerie waar hij 37 jaar geleden zijn loopbaan begon. Zijn voordracht, op voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, is door de ministerraad goedgekeurd. De benoeming van Boereboom gaat in op 13 september 2021.

Boereboom wordt daarmee de opvolger van de 1 juni j.l. vertrokken Eric Gerritsen. “Het is eervol om leiding te mogen gaan geven aan het departement waar ik mijn ambtelijke loopbaan in 1984 mocht beginnen, en 29 jaar mocht werken. Ik hoop dat ik mijn kennis en ervaring kan inzetten om met de collega’s van VWS, de andere departementen en het brede VWS-veld oplossingen te vinden voor de vraagstukken waar VWS voor staat”, aldus Boereboom in een reactie op zijn benoeming.

Marcelis Boereboom keert terug bij VWS

“Een ervaren VWS-er die terugkeert als SG om leiding te geven aan de organisatie in deze bijzondere tijd. Met Marcelis heeft VWS een SG aan het roer die met visie, voorbeeldgedrag en aandacht voor verbinding het ministerie verder kan ontwikkelen. Ik kijk uit naar onze samenwerking”, aldus plaatsvervangend secretaris-generaal Abigail Norville.

Marcelis Boereboom is sinds 2017 directeur-generaal Hoger Onderwijs, Beroepsonderwijs, Wetenschap en Emancipatie bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daarvoor was hij directeur-generaal Werk bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en van april 2016 tot en met augustus 2016 tevens waarnemend secretaris-generaal bij hetzelfde ministerie.

Eerder vervulde hij diverse functies bij het ministerie van VWS, waaronder directeur-generaal Langdurige Zorg, directeur Curatieve Zorg, plaatsvervangend directeur-generaal Gezondheidszorg en directeur Financiële en Economische Zaken. Marcelis Boereboom studeerde Bestuurskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

De benoeming is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: ZIC bij VieCuri; Digitale hulp; Medische rekenvaardigheid-app, en meer
wondzorg
Innovatieprijs voor gepatenteerde offline gegevensuitwisseling
Duuzame zorg - Diederik Gommers
Passende, duurzame zorg komt er niet vanzelf
Microbioomonderzoek
UMCG opent nieuwe faciliteit voor microbioomonderzoek
beroerte
Testen op je digitale tweeling voor beste behandeling beroerte
wereldwijd
John Halamka, Mayo Clinic Platform: ‘Onze innovaties zijn wereldwijd inzetbaar'
Gegevensuitwisseling
Mandaat EHDS: Nederland verzilvert 4 hoofdposities
Rathenau
Risico’s AI vragen om terughoudendheid in gebruik
Ketenmonitoring hackathon
Proefproject aanvullende ketenmonitoring en -logging afgerond
toestemmingsplatform
Eerste apotheek aangesloten op online toestemmingsplatform Mitz
Volg jij ons al?