Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Marcelis Boereboom nieuwe SG bij VWS

De nieuwe sectretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wordt drs. M.J. (Marcelis) Boereboom. Daarmee keert Boereboom terug bij het ministerie waar hij 37 jaar geleden zijn loopbaan begon. Zijn voordracht, op voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, is door de ministerraad goedgekeurd. De benoeming van Boereboom gaat in op 13 september 2021.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Boereboom wordt daarmee de opvolger van de 1 juni j.l. vertrokken Eric Gerritsen. “Het is eervol om leiding te mogen gaan geven aan het departement waar ik mijn ambtelijke loopbaan in 1984 mocht beginnen, en 29 jaar mocht werken. Ik hoop dat ik mijn kennis en ervaring kan inzetten om met de collega’s van VWS, de andere departementen en het brede VWS-veld oplossingen te vinden voor de vraagstukken waar VWS voor staat”, aldus Boereboom in een reactie op zijn benoeming.

Marcelis Boereboom keert terug bij VWS

“Een ervaren VWS-er die terugkeert als SG om leiding te geven aan de organisatie in deze bijzondere tijd. Met Marcelis heeft VWS een SG aan het roer die met visie, voorbeeldgedrag en aandacht voor verbinding het ministerie verder kan ontwikkelen. Ik kijk uit naar onze samenwerking”, aldus plaatsvervangend secretaris-generaal Abigail Norville.

Marcelis Boereboom is sinds 2017 directeur-generaal Hoger Onderwijs, Beroepsonderwijs, Wetenschap en Emancipatie bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daarvoor was hij directeur-generaal Werk bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en van april 2016 tot en met augustus 2016 tevens waarnemend secretaris-generaal bij hetzelfde ministerie.

Eerder vervulde hij diverse functies bij het ministerie van VWS, waaronder directeur-generaal Langdurige Zorg, directeur Curatieve Zorg, plaatsvervangend directeur-generaal Gezondheidszorg en directeur Financiële en Economische Zaken. Marcelis Boereboom studeerde Bestuurskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

De benoeming is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen