Máxima Medisch Centrum belicht haar innovaties op de ICT&health Experience

Op 26 januari a.s. is Máxima Medisch Centrum (MMC) vertegenwoordigd op de ICT&Health Experience in het Beatrix Theater in Utrecht. Tijdens dit evenement kunnen bezoekers hun ervaring en kennis over digitale zorg bijspijkeren. Naast het bijwonen van interessante lezingen zijn op het Innovatieplein technologische zorg oplossingen te zien en uit te proberen. Dit geldt ook voor een aantal innovaties van MMC.

MMC is een topklinisch ziekenhuis in Eindhoven, het hart van Brainport, een innovatieve toptechnologie regio van wereldformaat. Ook MMC innoveert en op het Innovatieplein van de ICT&Health Experience laat zij zien op welke manier. Zij demonstreert het innovatieve hartrevalidatie programma van Flow, waarin patiënten met sensoren thuis trainen en op afstand digitaal worden begeleid.

Daarnaast is te zien hoe met de Bambi-belt vitale lichaamsfuncties van te vroeg geboren baby’s worden gemeten en draadloos worden verstuurd. En hoe met behulp van virtual reality patiënten via de Infor-Med app worden voorbereid op behandelingen en daarnaast via de speciale bril en app van VisitU live contact kunnen leggen met het thuisfront.

Laat u op het Innovatieplein door MMC over deze technologische zorg oplossingen informeren en probeer ze zelf uit. De ICT&Health Experience is na aanmelding via deze website gratis te bezoeken. U vindt de stand van MMC direct naast de ingang van het Beatrixtheater aan het Jaarbeursplein.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: ZIC bij VieCuri; Digitale hulp; Medische rekenvaardigheid-app, en meer
wondzorg
Innovatieprijs voor gepatenteerde offline gegevensuitwisseling
Duuzame zorg - Diederik Gommers
Passende, duurzame zorg komt er niet vanzelf
Microbioomonderzoek
UMCG opent nieuwe faciliteit voor microbioomonderzoek
beroerte
Testen op je digitale tweeling voor beste behandeling beroerte
wereldwijd
John Halamka, Mayo Clinic Platform: ‘Onze innovaties zijn wereldwijd inzetbaar'
Gegevensuitwisseling
Mandaat EHDS: Nederland verzilvert 4 hoofdposities
Rathenau
Risico’s AI vragen om terughoudendheid in gebruik
Ketenmonitoring hackathon
Proefproject aanvullende ketenmonitoring en -logging afgerond
toestemmingsplatform
Eerste apotheek aangesloten op online toestemmingsplatform Mitz
Volg jij ons al?