Search
Close this search box.
Search

MCL wil patiënten snelheid bieden met digitale aanmeldzuil

Het medisch Centrum Leeuwarden (MCL) voert momenteel een proef uit met een digitale aanmeldzuil. Patiënten hoeven voor een afspraak op de polikliniek niet meer langs een balie. De proef loopt vijf maanden, bij succes wordt de aanmeldzuil ziekenhuisbreed toegepast. Het ziekenhuis benadrukt dat de aanmeldzuil bedoeld is als extra service en niet als vervanging van de balie.

Nieuwe technologieën en toepassingen bieden naast hulp aan zorgprofessionals ook steeds meer voordelen en mogelijkheden voor de patiënt. Het doel van de aanmeldzuil is om patiënten een sneller, digitaal alternatief te geven. Daarnaast kunnen baliemedewerkers de vrijgekomen tijd gebruiken voor patiënten die extra aandacht nodig hebben of zich liever persoonlijk aanmelden.

Het MCL is donderdag 11 op de afdeling radiologie gestart met de nieuwe manier van aanmelden. Patiënten krijgen de vraag of ze zich via de aanmeldzuil willen aanmelden voor hun afspraak.  Dit kan in het Nederland en Engels. Op het scherm kunnen patiënten ook gegevens controleren en wijzigen. In de toekomst zijn er meer mogelijkheden zoals het tonen van een eventuele uitlooptijd van het spreekuur of aanmelden voor het patiëntenportaal mijnMCL.

Snelheid, digitaal alternatief

Volgens Saskia Kuiper-Cats, teamleider, is snelheid en een digitaal alternatief steeds belangrijker bij een goede dienstverlening voor onze patiënten. “Bij Radiologie testen we de komende vijf maanden hoe het systeem in de praktijk werkt en vooral hoe patiënten het ervaren. Niet alles kan bij een nieuw systeem meteen gaan zoals je vooraf hebt bedacht en getest. Samen met de patiënt leren we nu al veel van deze pilot, wat we straks slim kunnen aanpakken voor het hele MCL.”

De aanmeldzuil is een van de manieren waarop het Elektronisch Patiëntendossier Epic binnen het MCL moet zorgen voor meer gemak en regie voor patiënten. De gegevens die de aanmeldzuil toont en verwerkt zijn goed beveiligd met enkele controlevragen. MCL is een van de tien meest digitale ziekenhuizen, met een onderscheiding voor informatieveiligheid.

Bij positief resultaat van de pilot wordt naar verwachting het zelf aanmelden voor het hele ziekenhuis geïntroduceerd, zo laat het MCL weten.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?