Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
3 oktober 2019
Artikel delen

Medipark Uden gaat live met HiX

Medipark Uden, een samenwerking tussen vijf huisartsenpraktijken met negen huisartsen, is deze week succesvol overgestapt op HiX. Met dit geïntegreerd huisartsensysteem (HIS) beschikken de huisartsen onder meer over intelligente consultregistraties en de nieuwste koppeling met Zorgdomein voor verwijzingen, op basis van FHIR. Bovendien heeft Medipark Uden de primeur met het online Zorgportaal as a service.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Met HiX leggen huisartsen hun consulten efficiënt en gestructureerd vast. Tijdens die registratie krijgen zij hulp van geïntegreerde standaarden en formularia en kunnen zij belangrijke patiëntinformatie zoals metingen en uitslagen inzien, zonder de consultregistratie te verlaten. Eenmaal vastgelegde gegevens worden hergebruikt waardoor dubbele registraties niet meer nodig zijn en indicatoren vrijwel moeiteloos kunnen worden aangeleverd.

Door de meeste recente koppeling met Zorgdomein, op basis van de standaard FHIR, kunnen huisartsen op elk moment hun verwijsbrief afronden met actuele data uit het dossier.

Zorgportaal as a service

Medipark Uden heeft de primeur met het geïntegreerde online Zorgportaal as a service. Via dit portaal kunnen patiënten eenvoudig en veilig hun herhaalmedicatie aanvragen, op basis van de actuele medicatie van de patiënt. Ook kunnen zij zelf afspraken inplannen en econsults voeren met hun zorgverleners. Het portaal wordt functioneel verrijkt op basis van de portaalervaringen binnen vele andere zorginstellingen en voorziet in dossierinzage op basis van de wettelijke eisen die op 1 juli 2020 van kracht zijn.

Patiënten loggen via IRMA in op het online portaal. IRMA staat voor I Reveal My Attributes en stelt patiënten in staat om zelf online aan te geven welke gegevens zij wel en niet willen delen. Deze privacy-bescherming wordt privacy by design genoemd en zit ingebakken in het systeem. In de meeste recente nationale en Europese wetgeving wordt privacy by design vereist voor nieuwe ICT-systemen.

Kempenhaeghe over op HiX

In mei van dit jaar stapte expertisecentrum voor epileptologie, slaapgeneeskunde en neurocognitie Kempenhaeghe over op het elektronische patiëntendossier HiX van leverancier ChipSoft. Kempenhaeghe stelde destijds het EPD te willen gebruiken voor de integrale ondersteuning van zowel haar activiteiten in de gespecialiseerde ziekenhuiszorg als voor haar zorgverlening vanuit de WLZ (Wet Langdurige Zorg). Vanwege de specifieke activiteiten van het expertisecentrum werden enkele modules op maat ontwikkeld

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen