Medische data verzamelen met Oculus Rift-bril

Tijdens de vandaag georganiseerde Innovatiedag bij het Noorderboog Ziekenhuis in Meppel demonstreert NoRISK Software hoe de resultaten van een applied game dankzij toepassing van Client360, zichtbaar worden voor patiënt en behandelaar.

Bezoekers mogen daarvoor de applied game ter plekke spelen, compleet met Oculus Rift-bril. NoRisk Software laat daarbij zien hoe een interface de scores van de game opslaat in Client360, waarna deze informatie direct zichtbaar is in het cliëntportaal en het ‘dashboard’ van een behandelaar.

Client360
Info Support en Code24 ontwikkelden samen Client360. Het systeem omvat een cliëntportaal dat toegang biedt tot het complete EPD-landschap dat een zorgorganisatie over een patiënt of cliënt in bezit heeft. Het portaal is overzichtelijk, altijd toegankelijk en biedt grote transparantie. Groot pluspunt is de flexibiliteit: Client360 is eenvoudig uit te breiden met nieuwe functies, zoals e-health-toepassingen, nieuwe apps of het ontsluiten/aanbieden van functionaliteiten van externe websites. De applied game met Oculus Rift-bril van ontwikkelaar NORISK Software BV is een nieuwe stap in het succesvol verzamelen, delen en ontsluiten van data.

Kwaliteit en veiligheid
“De kracht van onze gestandaardiseerde medische database komt bij de demonstratie van de game volledig tot uitdrukking”, zegt Martin van der Meer, directeur van Code24. “We tonen ermee aan hoe we data snel, veilig en flexibel kunnen registreren en ontsluiten. Zo laten we zien hoe we onze belofte waarmaken om een open systeem te creëren waarin kwaliteit en veiligheid zijn gegarandeerd.”

Snel draaiend op bestaand platform
“Het door ons ontwikkelde cliëntportaal is met een relatief eenvoudige aanpassing gereed voor het ontsluiten van game-data”, licht Kees Brinkman, Sales Manager Info Support, toe. “Binnen de bestaande architectuur hebben we eenvoudig een extra widget toegevoegd, hiervoor is het portaal speciaal ontworpen zodat derde partijen eenvoudig worden ontsloten.” Stephan Soolsma, directeur van NoRISK Software, is blij verrast met de mogelijkheden die Client360 biedt. “Ik had niet verwacht dat onze game zo snel op een bestaand platform kon worden aangesloten. Normaliter vergt dit veel en langdurige en kostbare afstemming. Nu konden we ons voornamelijk op de gamefunctionaliteit concentreren en hoefden we niet over een eigen beheersysteem na te denken. Dat helpt ook onze klanten.”

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
thuismonitoring
Vaste plek voor Onco-Connect bij Meander MC
Covid-19 diagnostiek AI
AI-programma kan Covid-19 diagnoses stellen
World Conference
ICT&health World conference komt naar Limburg
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Digitale inclusie; NEN 7510 in Deventer; Bestuurswisselingen, en meer
Heupairbag
Succesvolle heupairbag straks ook thuis beschikbaar
Erasmus MC en Maasstad Ziekenhuis leiden een wereldprimeur met flow-gecontroleerde beademing voor ARDS-patiënten op de IC. Deze innovatie belooft minder longbelasting en potentieel minder schade.
IC-beademingspilot mikt op minder longschade  
Geneesmiddelen
Online dashboard voor doorlooptijden geneesmiddelen
Samenwerking Thuismonitoring
Thuismonitoring geeft impuls aan samenwerking en ontzorgt
ouderenzorg
Whitepaper over AI in ouderenzorg gepubliceerd
psycholoog
2,5 miljoen voor praktijkonderzoek naar hybride ggz-zorg
Volg jij ons al?