Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
17 februari 2020
Artikel delen

Meer flexibiliteit voor wijkverpleging met HiX Mobile app

Chipsoft heeft samen met Rivas Zorggroep HiX Mobile ontwikkeld. Een app die wijkverplegers van Rivas altijd en overal toegang geeft tot de relevante gegevens van hun cliënten. Het idee voor de app is ontstaan in de zoektocht naar een oplossing voor het zo efficiënt mogelijk inzetten van wijkverplegers.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Goede, flexibele, planningsmogelijkheden en kwalitatief goede en realtime registraties van de verleende zorg zijn daarvoor onontbeerlijk. Rivas Zorggroep is momenteel de enige zorgorganisatie met één geïntegreerd ketendossier voor de verpleegzorg, geriatrische revalidatiezorg, wijkverpleging en ziekenhuiszorg.

Flexibele planning wijkverpleging

Met de HiX Mobile app kunnen de zorgverleners altijd beschikken over de meest actuele planningsinformatie. Wijzigingen, zoals het uitvallen van een cliëntbezoek, worden realtime in de app doorgevoerd.

De app geeft ook een duidelijk overzicht van de routes van directe collega’s in de wijkverpleging. Zo ziet de zorgcoördinator precies welke zorg geleverd is en waar gaten in de planning dreigen te vallen. Alle relevante gegevens met betrekking tot de geleverde zorg worden realtime door de wijkverplegers geregistreerd. Dit verkleint de kans op foutieve registraties en facturatie.

App ook offline te gebruiken

De app kan ook gebruikt worden op plekken waar geen mobiel netwerk beschikbaar is. Cliëntgegevens zijn ook offline beschikbaar en registraties kunnen gewoon ingevoerd worden. Die kunnen vervolgens, wanneer de verbinding weer beschikbaar is, eenvoudig naar het EPD geupload worden.

“We hebben onze medewerkers voorzien van een volledig afgeschermde werktelefoon. Na een gewenningsperiode hebben we de app uitgerold en onze medewerkers willen nu niet meer zonder. De grootste sceptici zijn de grootste voorstanders. De communicatie verloopt erg soepel en het geeft onze medewerkers en planners veel rust dat alle relevante informatie beschikbaar is. Dat scheelt heel veel telefoontjes, die in de wijkverpleging soms op een ongelukkig moment kunnen binnenkomen”, zo stelt Mirelle Keinemans, teammanager domein wijkverpleging bij Rivas Zorggroep.

Het HiX EPD wordt door circa 65 procent van de Nederlandse ziekenhuizen gebruikt. Onlangs werd bekend dat de leverancier, Chipsoft, de eerste MedMij kwalificatie gehaald heeft.

Openingsmanifestatie 2022
Wilt u op 31 januari 2022 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

KPN health

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen