Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
9 maart 2016
Artikel delen

Meer Veerkracht, Langer Thuis opent vierde subsidieronde

Op 15 maart opent Meer Veerkracht, Langer Thuis de vierde call. Het programma van Fonds NutsOhra steunt projecten die ouderen in staat stellen om zo lang mogelijk zelfstandig en op een prettige manier thuis te kunnen wonen.

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Verspreiding en Technologie voor alleenstaande ouderen

De vierde call is gericht op verspreidingsprojecten om de beschikbaarheid van zowel effectieve valpreventie- en beweeginterventies als succesvolle diensten en interventies voor sociale binding en activiteiten in Nederland te verbreden. Daarnaast is er vraag naar projecten die gericht zijn op het bevorderen van het gebruik van technologische hulpmiddelen met het accent op meedoen en bewegen.    

Van projectidee naar concrete projectaanvraag

Om potentiële projectaanvragers op weg te helpen, organiseert Meer Veerkracht, Langer Thuis diverse inspiratiebijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn erop gericht om een projectidee uit te werken naar een concrete projectaanvraag. Om te bepalen of een plan aansluit op de behoefte van alleenstaande ouderen, worden de projectideeën tijdens de bijeenkomst door hen getoetst. Geïnteresseerden kunnen zich op de site van Meer Veerkracht, Langer Thuis aanmelden voor de inspiratiebijeenkomst.

Er is keuze uit de volgende data: 22 maart in Rotterdam, 23 maart in Arnhem (aanmelden voor 15 maart) en 30 maart in Zwolle (aanmelden voor 23 maart).

Voorwaarden subsidieaanvragen

De subsidieaanvragen voor call 4 kunnen tot 12 mei 2016 tot 15.00 uur worden ingediend door stichtingen of verenigingen, (zorg)instellingen, groepen alleenstaande ouderen, groepen burgers of ondernemers. Om in aanmerking te komen voor subsidie voor verspreidingsprojecten, dient het project ofwel gericht te zijn op het verspreiden van een succesvolle interventie of dienst op het gebied van meedoen, ofwel gericht op het verspreiden van een effectief beweeg- of valpreventieprogramma dat voorkomt op de hiervoor opgestelde shortlist.

Om in aanmerkingen te komen voor subsidie van projecten die gericht zijn op het bevorderen van het gebruik van technologische hulpmiddelen, dienen deze gericht te zijn op de thema’s meedoen en bewegen. Dit kan het aanpassen van bestaande technologie aan de doelgroep zijn of het vergaren en ontsluiten van praktische kennis over gebruik van technologische hulpmiddelen specifiek voor alleenstaande ouderen met een beperking. Ga voor meer informatie over de call en voor het indienen van een project naar de site.

Over Meer Veerkracht, Langer Thuis

Meer Veerkracht, Langer Thuis is een programma van Fonds NutsOhra dat zich richt op alleenstaande, zelfstandig wonende ouderen met een beperking. Het programma steunt projecten die ouderen in staat stellen om zo lang mogelijk zelfstandig en op een prettige manier thuis te kunnen wonen. Meer Veerkracht, Langer Thuis legt het accent op de thema’s Bewegen en Meedoen. Met de projecten worden ouderen gestimuleerd en geholpen om eropuit te gaan, omdat op een prettige manier langer thuis wonen verder gaat dan alleen voldoende zorg achter de voordeur.

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Reageer

Geef een antwoord

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen