Search
Close this search box.
Search

Met blockchain toegang tot videoconsult met zorgverlener

De Britse start-up Medicalchain biedt patiënten de mogelijkheid om via blockchain toegang te krijgen tot een videoconsult met een arts. Het bedrijf houdt momenteel een pilot met de app MyClinic in een ziekenhuis in Londen waarbij betalingen kunnen worden verricht met zogeheten MedTokens.

De app MyClinic maakt het voor patiënten mogelijk om hun persoonlijke gezondheidsdossier op te slaan en deze via een mobiel apparaat, zoals een smartphone of tablet, te benaderen. Door het gebruik van blockchain-technologie gebeurt dit op een veilige manier, stellen de ontwikkelaars bij Medicalchain. Het gebruik van blockchain moet tevens zorgen voor een meer betrouwbare en accurate weergave van de gezondheid van de gebruiker.

Gebruikers van de app kunnen via blockchain betalen voor een videoconsult met een huisarts. Hiervoor maken zij gebruik van MedTokens die verkrijgbaar zijn op zes exchanges, te weten Bitfinex, Huobu, Kucoin, Gate.io, Qyrptos en Coinbene.

Meer diensten in 2019

De proef zal in eerste instantie in het Verenigd Koninkrijk plaatsvinden, maar bij succes zal MyClinic ook internationaal worden uitgerold. Volgend jaar wordt de app overigens uitgebreid met nieuwe diensten waaronder het maken van afspraken voor bloedcontrole en het online beoordelen van de algemene gezondheid van gebruikers.

Medicalchain startte dit jaar een samenwerking met het Amerikaanse Mayo Clinic voor de ontwikkeling van nieuwe diensten op basis van blockchain. In augustus trad Medicalchain toe tot het Blockchain Research Institute (BRI) waar ook onder meer BM, Microsoft en SAP, en ook blockchain startup pioniers CarbonX, Digital Asset Holdings en Polymath zich aan hebben verbonden.

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019
Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet en 
meld u snel aan want op is op!

Tom Xhofleer

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Volg jij ons al?