Met de Thuisleefbieb door het oerwoud van de zorg

6 oktober 2020
Ouderen-Social-Media
Derdelijn
Nieuws

Met de nieuwe naam zal de komende periode ook verder gewerkt gaan worden aan de doorontwikkeling van de Thuisleefbieb en het verder onder de aandacht brengen van de software-oplossing. " Dit met als doel dat zorgorganisaties kunnen genieten van de voordelen die Thuisleefbieb biedt en efficiënte en persoonsgerichte zorg wordt gefaciliteerd", aldus Thuisleefgids.

Thuisleefbieb voor advies en oplossingen

Met de naamswijziging heeft de Thuisleefbieb ook een nieuwe look-and-feel gekregen die aansluit bij die van Thuisleefgids. Net als Thuisleefgids is de Thuisleefbieb ook ontwikkeld om zorgprofessionals door, zoals zij dat noemen, 'oerwoud van de zorg te gidsen'.

Andere doelstellingen zijn het optimaliseren van de zorgketen en het bieden van oplossingen waarmee het bieden van persoonsgericht zorgadvies wordt gefaciliteerd. Het uiteindelijke doel is om mensen met een zorgvraag in staat te stellen langer zelfstandig, veilig en plezierig thuis te blijven wonen.

De Thuisleefbieb dient als test- en voorraadsysteem waarin zorgorganisaties eenvoudig zorgtechnologie borgen, testen en beoordelen. Met behulp van gebruikerservaringen, of reviews, kunnen kennis en bevindingen gedeeld worden. Dit draagt dan weer bij aan het optimaliseren van de kwaliteit van producten.

Thuisleefgids en corona

Daarvoor werkt Thuisleefgids vooral ook aan het bevorderen van kennis, zelfmanagement en persoonsgerichte zorg kunnen mensen met een zorgvraag langer zelfstandig, veilig en plezierig thuis blijven wonen.

Zo werd eerder dit jaar samen met de Gemeente Den Haag de zogenoemde de Corona Thuisleefwijzer gelanceerd. Die adviseert aan de hand van vragen met betrekking tot de thuissituatie over technologische zorgoplossingen die bij die specifieke thuissituatie passen. Op die manier kunnen de kwetsbare inwoners deze coronacrisis ook gezond en veilig doorstaan.