Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
30 november 2015
Artikel delen

mHealth markt wordt volwassener

Verder: medicijn tegen veroudering getest vanaf 2016 – deel dit bericht via Social Media met #eHealth en #icthealth

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Onderzoek onder 5000 bedrijven: mHealth markt wordt volwassener

De mHealth App Developer Economics 2015, is een grootschalig jaarlijks onderzoek van Research2guidance naar mHealth. Het onderzoek richt zich op de toestand van de Health App markt en bekijkt wat de trends in de komende jaren zijn. Dit jaar hebben vijfduizend mHealth bedrijven gereageerd. Hieronder delen wij een aantal bevindingen uit het onderzoek met u:

  • De markt is jong; de helft van de mHealth bedrijven is na 2013 op de markt gekomen.
  • Tegelijkertijd wordt de markt meer volwassen; een gemiddeld bedrijf heeft 100 mensen in dienst en de ‘garage’ bedrijven waarbij de eigenaren zelf ook ontwikkelen zijn gedaald van 15% naar 8%. Het aandeel bedrijven dat meer dan 5000 mensen in dienst heeft is gestegen van 13% naar 17%.
  • 53% van de spelers wil mensen helpen om hun gezondheid te verbeteren. 
  • Helaas lukt het 60% tot nu toe niet om hun doelen te behalen. Laag bereik wordt hierbij regelmatig naar voren gebracht als reden.

 U kunt het complete rapport tegen achterlating van uw contactgegevens gratis downloaden.

Medicijn tegen veroudering vanaf 2016 getest op mensen

Eeuwige jeugd en eeuwig leven zijn begrippen die veel mensen tot de verbeelding spreken. Volgens transhumanisten kunnen we in de toekomst eeuwig leven door onszelf op een chip (of ander medium) op te slaan. In de VS doet de Transhumanist Party zelfs mee aan de komende presidentsverkiezingen. Ondertussen lanceerde startup HUMAI vorige week haar plan om mensen eeuwig te laten leven door onder andere hun gedachten en gedragspatronen vast te leggen in een brein van een overledene dat groeit in een kunstmatig lichaam. U leest het goed. 

Nu wil niet iedereen graag eeuwig leven. Maar in goede gezondheid ouder worden is wel een aantrekkelijk vooruitzicht. Dat lijkt te kunnen met het diabetesmedicijn Metformin; bij dieren is het al gelukt om het leven aanzienlijk te verlengen. Vanaf 2016 mag het medicijn van de Food and Drug Administration getest worden op mensen, om te kijken of het inderdaad veroudering tegengaat. Dit kan ertoe leiden dat we in de toekomst 110 à 120 jaar oud worden, in goede gezondheid. Dat is voor de meeste mensen wél een aantrekkelijk vooruitzicht… toch?

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen