Search
Close this search box.
Search

Microsoft, Nuance werken samen voor ambiente technologieën

Nuance Communications en Microsoft kondigen aan dat zij gaan samenwerken om te helpen bij de transformatie van de gezondheidszorg voor een duurzamere toekomst. Beide bedrijven zullen volgens de overeenkomsten de levering van ACI-technologieën (ambient clinical intelligence) versnellen die de onderzoeksruimte van de toekomst, waar klinische documentatie zichzelf schrijft, nieuwe impulsen zal geven.

Microsoft CEO, Satya Nadella, lichtte de redenen voor de samenwerking toe: “We hebben een ongelooflijke kans om de vooruitgang in de cloud en AI-technologie te gebruiken om de gezondheidszorg te transformeren. Samen met Nuance zullen we de kracht van Azure en Azure AI toepassen op deze uitdaging, met als doel het dagelijks leven van eerstelijns gezondheidswerkers overal ter wereld te verbeteren – zodat zij betere zorg kunnen bieden.”

De samenwerking van Nuance en Microsoft brengt technologieën van beide bedrijven samen. Vanuit Nuance gaat het om de gezondheidszorg geoptimaliseerde oplossingen van Nuance voor spraakherkenning en -verwerking, zoals het Dragon Medical-platform dat door meer dan 500.000 artsen over de hele wereld wordt gebruikt; geavanceerde AI voor klinische documentatie en ondersteuning van beleidsbeslissingen; stembiometrie en gespecialiseerde ambient sensing hardware.

Microsoft zal binnen de samenwerking gebruik maken van Microsoft Azure, Azure AI en Project EmpowerMD Intelligente Scribe Service, ondersteund met geavanceerde AI voor conversatie en begrip van de natuurlijke taal.

In samenwerking met langetermijnpartners die gebruik maken van een elektronisch patiëntendossier (EPD) om de technologie verder te ontwikkelen, zal ACI een naadloze en boeiende interactie tussen zorgverleners en patiënten mogelijk maken. Na toestemming van de patiënt kan ACI de gesprekken tussen patiënt en behandelaar samenvoegen, deze gegevens integreren met de contextuele informatie van het EPD en het medisch dossier van de patiënt automatisch in het systeem opnemen.

Technologie begin 2020 in VS

De bedrijven zullen voortborduren op het eerdere succes van Nuance met ACI en verwachten de technologie begin 2020 in de VS te introduceren in een eerste reeks van medische specialismen. Deze nieuwe technologie is gebaseerd op Microsoft Azure en zal de kracht van beide bedrijven in de ontwikkeling van AI-oplossingen voor omgevingsgevoelige en conversatiedoeleinden met elkaar verenigen, waaronder ambient luisteren, spraakcommando’s, stembiometrie, signaalverbetering, samenvatten van documenten, begrip van natuurlijke taal, klinische intelligentie en tekst-naar-spraak.

Als onderdeel van de overeenkomst zal Nuance het grootste deel van haar huidige interne infrastructuur en gehoste producten migreren naar Microsoft Azure. Nuance is nu al een Microsoft Office 365-klant voor haar meer dan 8.500 medewerkers wereldwijd, waardoor ze beschikt over de nieuwste samenwerkings- en communicatiemiddelen, waaronder Microsoft Teams.

maarten

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
digitale veerkracht kort zorgnieuws
Digitale veerkracht, Kennispartner UMCU, bestuurswisselingen en meer
Duurzaam laryngoscoopblad
UMC Utrecht stapt over op herbruikbare laryngoscoopbladen
eHealth
Digitale receptionist Emma aan het werk gezet
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Volg jij ons al?