Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Millenials staan open voor AI health trackers voor hun kinderen

Ouders die binnen de categorie Millenial vallen, geboren tussen 1980 en 2000, hebben er doorgaans geen bezwaar tegen dat hun kinderen AI health trackers dragen om hun gezondheid te monitoren. De kinderen zelf hebben hiertegen ook geen bezwaar en zullen AI assistants als de norm binnen healthcare gaan ervaren. Dat blijkt uit een recente studie van het Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE).

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Het IEEE ondervroeg voor de studie circa 2.000 ouders in de leeftijd van 20 tot 36 jaar oud met tenminste één kind van acht jaar of jonger over het gebruik van AI binnen diverse disciplines van de gezondheidszorg waaronder diagnose, behandelingen en real-time AI health monitoring and tracking. De studie werd gehouden in de VS, het VK, India, China en Brazilië.

Over het algemeen stonden de ouders positief tegenover het gebruik van AI in de gezondheidszorg, ook wanneer het hun kinderen betrof. Ouders uit China en India hadden de meest positieve attitude terwijl Amerikaanse de Britse ouders meer terughoudend waren en meer vraagtekens stelden bij sommige toepassingen.

Het merendeel van de ouders zou er geen problemen mee hebben om hun pasgeboren kind of peuter uit te rusten met een AI health monitor, maar zij zouden dit fijner vinden wanneer het kind dit pas als tiener gaat dragen.

Azië positiever tegenover AI in de gezondheidszorg

Opvallend is dat overwegend Aziatische ouders er geen problemen mee zouden hebben wanneer AI robotica verantwoordelijk zou worden voor de operatie van hun kind. In China geldt dit voor 82 procent van de ouders en in India voor 79 procent van de ouders. In de VS en het VK liggen deze percentages een stuk lager, in beide landen op minder dan de helft (45%).

Ook wanneer het gaat om beslissingen om leven of dood van kind vertrouwt 35 procent van de Millenials op doktoren die hiervoor AI gebruiken. Het gemiddelde wordt gestuwd door India (51%) en China (35%) terwijl ouders in de VS en het VK hier minder vertrouwen in heeft, respectievelijk 31 procent en 25 procent.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen