Minister Schippers trekt 20 miljoen euro uit voor ehealth

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) trekt de komende vier jaar 20 miljoen euro uit voor de stimulering van ehealth. Dat maakte zij vandaag bekend op de E-Healthweek in Amsterdam. Met het geld kunnen MKB-ondernemers worden ondersteund en begeleid bij de opschaling van goede e-health initiatieven. Het doel is veelbelovende innovaties sneller bij de patiënt te brengen en een plek te geven in de gezondheidszorg, aldus Schippers.

Het beloofde geld is onderdeel van het publiek-private initiatief ‘FastTrack eHealth’ waarbij banken, pensioenfondsen, investeerders en zorgverzekeraars zijn betrokken. De komende maanden wordt het initiatief uitgewerkt en ingericht in nauwe samenwerking met het ministerie van Economische Zaken waarbij actieve samenwerking gezocht wordt met StartupDelta.  Het programma moet in oktober van dit jaar daadwerkelijk van start gaan.

Balans opmaken

Het ministerie van VWS organiseert van 6 tot 10 juni de e-health week, waarin gebruikers (burgers, patiënten, zorgverleners en -instellingen), ondernemers, financiers en overheden hun wensen, ambities en oplossingen met elkaar delen. Ongeveer twee jaar geleden maakte Schippers de balans op van de stand van zaken met betrekking tot het gebruik van ehealth in Nederland. Destijds luidde de conclusie dat Nederland in Europees perspectief nog ver achter liep. Vorig jaar echter zei Schippers te verwachten dat ehealth dit jaar ‘een vanzelfsprekendheid’ zal gaan worden.

Kamerbrief
Minister Schippers (VWS) informeert de Tweede Kamer over het (eind)gebruik van eHealth op de drie door het kabinet geformuleerde doelstellingen. Lees hier de kamerbrief over tussenrapportage eHealth doelstellingen.

Opschalingsgids
Vandaag heeft het ministerie aanvulend aan de kamerbrief de Opschalingsgids gelanceerd. Een online gids over ondernemerschap en innoveren in de zorg. Hoe wordt de zorg goedkoper door jouw innovatie? Leer van degenen die je voor zijn gegaan. En gebruik de kennis die ‘Zorg voor innoveren’ heeft verzameld en samengebracht. De gids kunt u hier downloaden

Rapportage eHealth-doelstellingen 2016
Als extra bijlage aan de kamerbrief is het ook het boekje ‘Omdat ik het belangrijk vind om goed voor mezelf te zorgen’ vandaag gepubliceert. Deze kunt u hier downloaden.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
dispenser
Medicijndispensers besparen Zuyderland Thuiszorg 24 fte´s  
injecties
Naaldloos injecteren verhoogt opties zelfmanagement
Gegevens delen data
Tweede ronde project ‘proactief gegevens delen in palliatieve fase’ start
Amphia Ziekenhuis digitale strategie.
Arnaud Kruizinga, CIO Amphia: 'Eerst de visie, dan de route'
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Robotecho genomineerd; App voor bipolaire stoornis, en meer
Oog staaroperatie
Operatiekamers vrij door SurgiCube bij staaroperaties
In het St. Antonius Ziekenhuis is ‘s werelds meest innovatieve defibrillator in een patiënt geplaatst.
Primeur met mini-defibrillator als erkende behandeloptie
Bernhoven patiëntenportaal
Bernhoven lanceert nieuw patiëntenportaal
hersenimplantaten
Neuralink mag hersenimplantaten op mensen testen
Tijdens het Art Electronica Festival in Oostenrijk heeft de Nederlandse fashion-techontwerper Anouk Wipprecht een bijzondere 3D-geprinte jurk gepresenteerd.
3D-geprinte jurk toont cognitieve belasting van hersenen
Volg jij ons al?