Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Minister Schippers trekt 20 miljoen euro uit voor ehealth

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) trekt de komende vier jaar 20 miljoen euro uit voor de stimulering van ehealth. Dat maakte zij vandaag bekend op de E-Healthweek in Amsterdam. Met het geld kunnen MKB-ondernemers worden ondersteund en begeleid bij de opschaling van goede e-health initiatieven. Het doel is veelbelovende innovaties sneller bij de patiënt te brengen en een plek te geven in de gezondheidszorg, aldus Schippers.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Het beloofde geld is onderdeel van het publiek-private initiatief ‘FastTrack eHealth’ waarbij banken, pensioenfondsen, investeerders en zorgverzekeraars zijn betrokken. De komende maanden wordt het initiatief uitgewerkt en ingericht in nauwe samenwerking met het ministerie van Economische Zaken waarbij actieve samenwerking gezocht wordt met StartupDelta.  Het programma moet in oktober van dit jaar daadwerkelijk van start gaan.

Balans opmaken

Het ministerie van VWS organiseert van 6 tot 10 juni de e-health week, waarin gebruikers (burgers, patiënten, zorgverleners en -instellingen), ondernemers, financiers en overheden hun wensen, ambities en oplossingen met elkaar delen. Ongeveer twee jaar geleden maakte Schippers de balans op van de stand van zaken met betrekking tot het gebruik van ehealth in Nederland. Destijds luidde de conclusie dat Nederland in Europees perspectief nog ver achter liep. Vorig jaar echter zei Schippers te verwachten dat ehealth dit jaar ‘een vanzelfsprekendheid’ zal gaan worden.

Kamerbrief
Minister Schippers (VWS) informeert de Tweede Kamer over het (eind)gebruik van eHealth op de drie door het kabinet geformuleerde doelstellingen. Lees hier de kamerbrief over tussenrapportage eHealth doelstellingen.

Opschalingsgids
Vandaag heeft het ministerie aanvulend aan de kamerbrief de Opschalingsgids gelanceerd. Een online gids over ondernemerschap en innoveren in de zorg. Hoe wordt de zorg goedkoper door jouw innovatie? Leer van degenen die je voor zijn gegaan. En gebruik de kennis die ‘Zorg voor innoveren’ heeft verzameld en samengebracht. De gids kunt u hier downloaden

Rapportage eHealth-doelstellingen 2016
Als extra bijlage aan de kamerbrief is het ook het boekje ‘Omdat ik het belangrijk vind om goed voor mezelf te zorgen’ vandaag gepubliceert. Deze kunt u hier downloaden.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen