Mis deze ICT&health World Conference presentaties niet!

14 mei 2024
AI
Nieuws

Net na negen uur vanochtend openden de deuren van het MECC voor de ICT&health World Conference. Drie dagen vol keynotes, presentaties en demo’s, plus een beursvloer waar bedrijven als KPN Health, Medtronic, ziekenhuizen als MUMC+, maar ook met Miniterie van VWS de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van digitalisering van de gezondheidszorg, AI en nog veel meer laten zien. Naast de keynotes worden elke dag ook tientallen zijsessies, workshops en presentaties gegeven. Dit zijn er drie die je als bezoeker van de conferentie eigenlijk niet mag missen.

Dinsdag: Leren van het verleden met data! (Erasmus MC)

Deze middagsessie (14u30) wordt georganiseerd door het Erasmus MC en IQVia. Anne Voor In ’T Holt spreekt over hoe we beter voorbereid kunnen zijn op de volgende pandemie door te leren van het verleden? Anne Voor in ’t holt vertelt jou hier graag meer over aan de hand van een voorbeeld uit de praktijk waar we allemaal mee te maken hebben gehad, COVID-19.

Wil jij weten hoe je patiëntengegevens eenduidig kan ontsluiten en analyseren zonder een arbeidsintensief en foutgevoelig traject? En hoe kunnen veilige datasamenwerkingen met andere ziekenhuizen plaatsvinden? Dan ben je bij deze sessie op de juiste plek! Meld je hier aan.

Woensdag: Innovations to Future Proof Your Digital Transformation (Gartner)

Dr. ck Andrade, CEO van Gartnre neemt met voor een interactieve diepgaande duik over de keynote-inhoud. Breng uw vragen mee en bereid u voor op meer informatie over de volgende onderwerpen: Gartners inzichten over toonaangevende en opkomende technologieën die u in staat kunnen stellen belangrijke bedrijfs- en technologieresultaten in de gezondheidszorg te bereiken – vandaag en in de toekomst. Hoe u identificeert welke technologie waardevol is voor uw organisatie. Voorbeelden uit de echte wereld van technologische innovaties op het werk. Aanmelden kan hier.

Donderdag: Playing Big with AI (Medtronic)

De sessie die u zeker niet wilt missen is die van Rodolphe Katra, Global VP of Artificial Intelligence van Medtronic en Nathalie Virag, Sr. Director van het Medtronic Bakken Research Center. In deze sessie zal Rodolphe Katra laten zien hoe, dankzij het ontsluiten van de gegevens die therapieën genereren, AI en machine learning steeds belangrijkere hulpmiddelen worden bij Medtronic. Medtronic voegt innovatieve AI-technologieën toe aan onderzoeks- en ontwerpmogelijkheden om de grenzen van innovatie te verleggen. Katra zal toelichten hoe Medtronic bij elke nieuwe ontwikkeling op het gebied van AI van plan is de omvang en middelen van Medtronic aan te wenden om een aantal van deze technologieën naar de wereldwijde markt te brengen.

Sr. Directeur Nathalie Virag zal de inzet van Medtronic laten zien bij het bevorderen van samenwerking met zowel publieke als private entiteiten om innovatieve oplossingen te creëren die optimale diagnostiek en therapieën voor de patiënten bieden. Virag zal de cruciale rol toelichten die Medtronic's Bakken Research Center Maastricht speelt in deze partnerschappen en de toewijding van Medtronic aan het benutten van AI voor de verbetering van de patiëntenzorg. Meld je hier aan!