MobileCare neemt zorg-app aanbieder Nettie over

Zorgapp-aanbieder Nettie is overgenomen door MobileCare. Nettie werd in 2014 opgericht en zal die naam ook na de overname behouden. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Nettie heeft een app ontwikkeld die bedoeld is ter ondersteuning van mantelzorgers. Door de overname kan het bedrijf zich naar eigen zeggen doorontwikkelen en verder richten op de private zorgmarkt.

“Voor Nettie is de overname een forse stap voorwaarts, ’zo stelt Michiel Wismans, directeur Nettie. ‘Wij waren al bezig met uitbreiding in de richting van de private zorgmarkt. En met koppelingen met domotica-systemen en alarmdiensten. In samenwerking met MobileCare kunnen we Nettie versneld doorontwikkelen en uitrollen.”

Patrick Landsman, directeur MobileCare vult aan dat het bedrijf met de toevoeging van Nettie beter voldoet aan de snelgroeiende vraag van organisaties in zorg en welzijn om mensen langer en veilig zelfstandig thuis te laten wonen.

“Het platform Nettie activeert mantelzorgers en laat hen beter samenwerken met de zorgprofessional. De komende tijd integreren we Nettie met onze eigen platforms en producten.”

Over de bedrijven

Nettie is opgericht in 2014 door Michiel Wismans en Hans de Werd. Het heeft speciaal voor mantelzorgers een mobiele app ontwikkeld. Zorgorganisaties, zorgverleners (de professionals) en betrokken familie, vrienden en vrijwilligers rondom een cliënt kunnen via de app makkelijk met elkaar communiceren. Nettie is gevestigd in Peize. Het bedrijf werd in 2015 genomineerd als ‘Start-up van het jaar’ voor de Computable Awards.

MobileCare is service en solution partner van Monitorlinq, Firmtel en Vivago. Het bedrijf bedient met deze platformen klanten en partners als Zorglandschap, Leyehoeve Angels Nursing en Stichting Cordaan. MobileCare is opgericht in 2007 en is gevestigd in Amsterdam.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
hart
Zorgverleners onmisbaar bij realiseren zorginnovaties  
thuismonitoring
Vaste plek voor Onco-Connect bij Meander MC
Covid-19 diagnostiek AI
AI-programma kan Covid-19 diagnoses stellen
World Conference
ICT&health World conference komt naar Limburg
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Digitale inclusie; NEN 7510 in Deventer; Bestuurswisselingen, en meer
Heupairbag
Succesvolle heupairbag straks ook thuis beschikbaar
Erasmus MC en Maasstad Ziekenhuis leiden een wereldprimeur met flow-gecontroleerde beademing voor ARDS-patiënten op de IC. Deze innovatie belooft minder longbelasting en potentieel minder schade.
IC-beademingspilot mikt op minder longschade  
Geneesmiddelen
Online dashboard voor doorlooptijden geneesmiddelen
Samenwerking Thuismonitoring
Thuismonitoring geeft impuls aan samenwerking en ontzorgt
ouderenzorg
Whitepaper over AI in ouderenzorg gepubliceerd
Volg jij ons al?