Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

MobileCare neemt zorg-app aanbieder Nettie over

Zorgapp-aanbieder Nettie is overgenomen door MobileCare. Nettie werd in 2014 opgericht en zal die naam ook na de overname behouden. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Nettie heeft een app ontwikkeld die bedoeld is ter ondersteuning van mantelzorgers. Door de overname kan het bedrijf zich naar eigen zeggen doorontwikkelen en verder richten op de private zorgmarkt.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

“Voor Nettie is de overname een forse stap voorwaarts, ’zo stelt Michiel Wismans, directeur Nettie. ‘Wij waren al bezig met uitbreiding in de richting van de private zorgmarkt. En met koppelingen met domotica-systemen en alarmdiensten. In samenwerking met MobileCare kunnen we Nettie versneld doorontwikkelen en uitrollen.”

Patrick Landsman, directeur MobileCare vult aan dat het bedrijf met de toevoeging van Nettie beter voldoet aan de snelgroeiende vraag van organisaties in zorg en welzijn om mensen langer en veilig zelfstandig thuis te laten wonen.

“Het platform Nettie activeert mantelzorgers en laat hen beter samenwerken met de zorgprofessional. De komende tijd integreren we Nettie met onze eigen platforms en producten.”

Over de bedrijven

Nettie is opgericht in 2014 door Michiel Wismans en Hans de Werd. Het heeft speciaal voor mantelzorgers een mobiele app ontwikkeld. Zorgorganisaties, zorgverleners (de professionals) en betrokken familie, vrienden en vrijwilligers rondom een cliënt kunnen via de app makkelijk met elkaar communiceren. Nettie is gevestigd in Peize. Het bedrijf werd in 2015 genomineerd als ‘Start-up van het jaar’ voor de Computable Awards.

MobileCare is service en solution partner van Monitorlinq, Firmtel en Vivago. Het bedrijf bedient met deze platformen klanten en partners als Zorglandschap, Leyehoeve Angels Nursing en Stichting Cordaan. MobileCare is opgericht in 2007 en is gevestigd in Amsterdam.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen