Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

NantHealth wil 92 mln dollar ophalen met beursgang om kanker te bestrijden

Het Amerikaanse NantHealth wil met een beursgang 92 miljoen dollar ophalen. Het bedrijf, dat healthtechnologie samenbrengt in een overkoepelend ‘learning-platform’ voor gepersonaliseerde gezondheidszorg, haalde eerder al zeker 680 miljoen dollar op bij investeerders zoals Allscripts, Blackberry en de overheid van Koeweit.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Een eerder geplande beursgang in 2015 ging niet door omdat oprichter en medisch specialist Patrick Soon-Shiong  het beursklimaat voor een biotech-bedrijf niet goed genoeg achtte. NantHealth heeft bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC een S-1 formulier ingediend waarin het betwist dat het tot nu toe elk jaar verlies draaide. Wel verwacht de onderneming niet op korte termijn winstgevend te worden.

NantHealth bundelt volgens Healthcare IT News diverse technologie-assets in een de afgelopen tien jaar doorontwikkeld platform onder de naam ‘Comprehensive Learning Integrated NantHealth Intelligent Clinical System’,  ofwel CLINICS.

Met het platform wil NantHealth onder meer nieuwe methoden ontwikkelen om kanker te bestrijden. Het bedrijf is al in zes landen actief en is naar eigen zeggen aanwezig in 80 procent van de Amerikaanse oncologieklinieken en in 220 ziekenhuizen.

###Nanthhealth###

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen