Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Nederlandse Health-tech startup wint Europese aanbesteding LUMC

De Nederlandse health-tech startup Castor EDC, een electronic data capture-platform voor medisch onderzoek, heeft een Europese aanbesteding gewonnen bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Met het platform van Castor EDC kunnen de onderzoekers van het LUMC in een paar stappen een klinische dataverzameling voor onderzoek opstellen en uitvoeren.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Met Castor EDC kunnen onderzoekers eenvoudig onderzoeksdata verzamelen, standaardiseren en delen. Alle klinisch onderzoekers in het LUMC krijgen hiermee toegang tot het Castor EDC-platform. Het platform maakt tevens een koppeling met het Medical Intelligence platform dat door het LUMC is opgezet, waarbij data uit onder andere het EPD (HiX van Chipsoft) gebruikt kunnen worden voor klinisch wetenschappelijk onderzoek.

Dankzij een koppeling van Castor EDC kunnen gepseudonimiseerde patiëntgegevens via een veilige, versleutelde verbinding, conform de HL7 FHIR-standaard, beschikbaar worden gesteld in het onderzoeksplatform ten bate van klinisch onderzoek. De implementatie van Castor EDC in het LUMC wordt uitgevoerd in samenwerking met Beter Healthcare, Furore en Firely.

Snelle groeier

Castor EDC werd opgericht in 2012 en het bedrijf rekent inmiddels 2.500 onderzoeken, 16.000 gebruikers en 80 instellingen zoals het AMC, Radboudumc en King’s College Hospital in Londen (VK) tot zijn afnemers.  Oprichter en CEO is Derk Arts (MD, PhD, 31 jaar). Hij richtte het bedrijf op tijdens zijn PhD in het AMC in Amsterdam. Vorig jaar heeft het bedrijf 1,1 miljoen euro subsidie ontvangen vanuit Horizon 2020, het innovatieprogramma van de Europese Commissie voor MKB-bedrijven.

Afgelopen zomer haalde Castor EDC nog in totaal 5,3 miljoen euro op bij investeerders waaronder technologiefonds INKEF Capital en enkele informele investeerders.

Tevens is Castor EDC vorige week als nummer vier geëindigd en daardoor als Sector Winner bij Deloitte Technology Fast50, in de categorie Healthcare & Life sciences, met 1414 procent groei. Met dit jaarlijks terugkerend programma worden de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland erkend voor hun uitzonderlijke groeiprestaties. De selectie vindt plaats op basis van de procentuele omzetgroei over de afgelopen vier jaar.

 

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019
Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet en 
meld u snel aan want op is op!

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen