Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

NeLL en Health Valley willen zorg bereikbaar, betaalbaar houden

Het NeLL (National eHealth Living Lab) en Health Valley gaan samenwerken. Het doel is volgens hen om ‘een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de zorg van morgen’. Om dit te bereiken, gaan ze hun netwerk, kennis en inzichten met elkaar én hun partners delen. Zo wil men gezamenlijke oplossingen ontwikkelen om de Nederlandse zorg betaalbaar en bereikbaar te houden.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Health Valley is een innovatienetwerk op het gebied van Life Sciences & Health en opereert vanuit en in het Oosten van Nederland. De organisatie is actief in onder andere de omgeving van Arnhem, Nijmegen en Wageningen met het ‘matchen’ van vraag en aanbod. NeLL faciliteert vanuit Leiden zowel nationaal als internationaal wetenschappelijk onderzoek naar e-health. Het NeLL is sinds 2018 actief met multidisciplinaire teams van onderzoekers om e-health toepassingen te valideren op aspecten zoals bruikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.

Health Valley en NeLL stellen overtuigd te zijn van de cruciale rol van digitale zorgtoepassingen in de zorg van morgen. Om van digitale zorg een geïntegreerd onderdeel te maken van reguliere zorg is het nodig om te weten welke e-health instrumenten bewezen doelmatig zijn en welke niet. NeLL maakt naar eigen zeggen zich sterk voor evidence based e-health, geschikt voor iedereen en werkt onder andere in opdracht van NeN aan een internationale norm voor gezondheidsapps. Dit zijn projecten en doelen die passen binnen de visie en doelen van Health Valley om samen te werken aan de gezondheid en zorg van morgen.

Samenwerkingsovereenkomsten Nell

Het NeLL heeft de afgelopen maanden meer samenwerkingsovereenkomsten gesloten om gezondheidsapps te valideren en breder beschikbaar te maken. Zo gingen NeLL en Pharos (expertisecentrum gezondheidsverschillen) in juni samenwerken aan betrouwbare en toegankelijke e-health voor iedereen. Dit geldt ook voor de grote groep mensen in Nederland die minder digitaal vaardig is.

Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en NeLL sloten in mei een intentieovereenkomst. Zij gaan samenwerken om wetenschappelijke onderbouwing en goed gebruik van e-health toepassingen in Nederland te stimuleren. Zo moet de website Thuisarts.nl straks informatie over relevante e-health toepassingen gaan bieden.

Ook op internationaal gebied zoekt NeLL de samenwerking. Tijdens het Symposium on Digital Health in Hong Kong heeft onder meer het Nell op 2 juni de ‘International Society of Digital Health’ officieel opgericht. Dit internationale netwerk bestaat uit experts op het gebied van digitale zorg zoals artsen, data-experts, wetenschappers, economen. Het doel van de oprichters is om de zorg te moderniseren en te personaliseren op een veilige en effectieve manier.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen