Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Netwerk VG-innovators organiseert eerste hackathon gehandicaptenzorg

Innovatoren vanuit het netwerk VG-innovators organiseren van maandag 9 tot en met vrijdag 13 april de eerste landelijke hackathon in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Doel van de VG hackathon is onder meer het zoeken naar digitale oplossingen om een dreigend personeelstekort in de gehandicaptenzorg aan te pakken.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Tijdens het evenement wordt er vier dagen lang in teamverband binnen diverse zorgorganisaties gezocht naar een antwoord op de vraag: hoe kunnen we mensen met een verstandelijke beperking ook in de toekomst nog beter ondersteunen met behulp van technologie? Ter afsluiting zullen de teams op de vijfde dag hun uitkomsten presenteren tijdens de Demoday.

Alle uitkomsten worden beoordeeld door een zeskoppige jury, bestaande uit:

  • Ellis Jongerius, Ervaringsdeskundige St. LFB
  • Erik Gerritsen, Secretaris generaal VWS
  • Daan Dohmen, CEO & founder FocusCura
  • Frank Bluiminck, Directeur VGN
  • Michel van Schaik, Directeur Gezondheidszorg Rabobank
  • Casper Smeets, Ecosysteem Director Digital Health Rockstart

Over het VG innovators netwerk

Om innovatie binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg naar een hoger niveau te tillen hebben innovatiemanagers van verschillende zorginstellingen de informele groep VG-innovators opgericht. Zij constateerden dat er een gat is ontstaan tussen de beschikbare innovaties en de bestaande behoefte in de sector.

Dit komt volgens de groep vooral omdat zorginnovaties vaak niet aansluiten bij de vraag vanuit de sector, omdat ze zijn gericht op een andere doelgroep – zoals de ouderenzorg. Om hier verandering in te brengen, gaan de deelnemers van de hackathon als collectief zoeken naar invulling van de behoefte vanuit de verstandelijk gehandicaptenzorg.

Innovativiteit in gehandicaptenzorg

Behalve de uitkomst van ontwikkelde prototypes voor digitale toepassingen moet deze hackathon ook tonen dat zorginstellingen (kunnen) samenwerken om de algehele verstandelijk gehandicaptenzorg te verbeteren en zich te profileren als een innovatieve speler voor bedrijven.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Reageer

Eén reactie op “Netwerk VG-innovators organiseert eerste hackathon gehandicaptenzorg”

Geef een antwoord

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen