Netwerkstoring Tergooi ziekenhuis verholpen

De netwerkstoring waar het Tergooi-ziekenhuis sinds woensdagvannacht mee kampte, is opgelost. Dat meldt de ziekenhuisgroep met locaties in Hilversum, Blaricum en Weesp. De spoedeisende hulp, eerste hart-hulp en afdeling verloskunde zijn weer open. Morgen (vrijdag) gaan alle geplande afspraken en operaties gewoon door en kunnen mensen ook weer bloed laten prikken op de afdeling bloedafname.

In de nacht van woensdag op donderdag werd Tergooi getroffen door een netwerkstoring die werd veroorzaakt door een storing tussen twee netwerkcomponenten, de serverswitches. Artsen en verpleegkundigen konden daarom geen gebruik maken van hun werkplekomgeving en applicatie. Ook toegang tot het ziekenhuissysteem (zoals het EPD) was vaak niet mogelijk. Zo kregen zij bijvoorbeeld geen verwijzingen van huisartsen door en konden zij geen radiologische beelden raadplegen.

Nu de storing is verholpen, is de noodprocedure opgeheven. Afdelingen zoals de laboratoria kampen nog wel met achterstanden en verwerken deze momenteel, aldus het ziekenhuis. Ook de verwijzingen van huisartsen met het systeem Zorgdomein moeten nog verwerkt worden.

Veiligheid patiënten niet in gevaar

“De veiligheid van onze patiënten is niet in gevaar geweest”, benadrukt Janneke Brink-Daamen, lid raad van bestuur van Tergooi. “Wij vinden het wel heel vervelend dat onze patiënten vertraging hebben ondervonden, of dat hun operatie of afspraak is afgezegd. ‘Patiënten worden zo snel mogelijk gebeld om een nieuwe afspraak te maken. Graag bedanken wij de omliggende ziekenhuizen voor de opvang van onze patiënten gedurende de storing.”

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
MRI
Hersenschors kan Parkinsonsymptomen compenseren
Hartoperaties
Sneller herstel hartoperaties door nieuwe methodes
Databeschikbaarheid - Joba vd Berg
VWS, regel die databeschikbaarheid!
symposium
Margreet Vos: ‘Integreer duurzaamheid in de definitie van goede zorg’
Cardiologie
Diakonessenhuis schenkt Utrecht 56 connectieve AED's
Drie overheidsorganisaties op het gebied van cybersecurity openen een gezamenlijk loket waar organisaties cyberdreigingen of -kwetsbaarheden kunnen melden.
Drie cybersecurity-organisaties openen één loket
samenwerking
Regionale samenwerking groeit mede dankzij IZA
Planning gezondheidszorg regiobeelden
NZa: knelpunten aanscherpen in regiobeelden
Rapportage
Spraakherkenningsoplossing voor specialisten blijkt ideaal
hartstilstand
Slim horloge alarmeert meldkamer bij hartstilstand
Volg jij ons al?