Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Nictiz versterkt Raad van Toezicht met twee nieuwe leden

Nictiz heeft zijn de Raad van Toezicht uitgebreid. Maarten Klomp (huisarts) en Mirjam van Velthuizen (lid raad van bestuur UMC Utrecht) moeten het kennisinstituut op het gebied van e-health versterking op het vlak van kennis en expertise in de eerste en tweede lijn. Beide nieuwe RvT-leden zijn al jaren actief op het gebied van IT en e-health, zo laat Nictiz weten. De overige leden van de RvT van Nictiz zijn Peter van Lieshout (voorzitter), Marjolein ten Kroode (tot 1 juni 2018), Wout Adema en Hanny Kemna.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

 “Mijn belangstelling voor e-health en ICT is vooral gegroeid in de periode dat ik werkzaam was bij zorggroep DOH,” zegt Klomp in een toelichting. “Als innovatieve zorggroep maakten we daar veel en vaak kennis met de nieuwe mogelijkheden van digitale zorg. Ook in mijn eigen praktijk pas ik deze al vele jaren toe. Tenslotte maakt informatisering onderdeel van mijn portefeuille in het bestuur van InEen en vooral langs die weg heb ik Nictiz leren kennen.”

In de Raad van Toezicht van Nictiz wil klomp zijn kennis en ervaring uit de huisartsenpraktijk en de eerstelijn inbrengen. “Ik denk dat zowel mijn praktijkervaring als mijn kennis over de bestuurlijke verhoudingen in de eerstelijn kunnen helpen in de discussies over de rol van Nictiz bij de verdere ontwikkeling van e-health en de informatisering van de zorg.”

Digitalisering verbonden met zorg voor morgen

Mirjam van Velthuizen zegt over haar beweegredenen om toe te treden tot de RvT: “De digitalisering van de zorg is onlosmakelijk verbonden met de zorg van vandaag, maar meer nog met de zorg voor morgen. E-consulten, e-health-applicaties en andere vormen van digitale toegang tot zorg bieden patiënten zorg op maat, eenvoudig én in hun eigen omgeving. Deze ontwikkelingen zijn relevant voor alle inwoners van Nederland en samen met Nictiz en zorginstellingen zet ik mij in voor de zorg van morgen door veilige digitalisering van de zorg.”

Over Maarten Klomp

Maarten Klomp is behalve huisarts al jaren bestuurder van eerstelijns zorgorganisaties, zowel regionaal als landelijk. Van 2008 tot eind 2017 was hij medisch directeur van zorggroep DOH waar hij zorgprogramma’s heeft opgezet voor mensen met diabetes, hart- en vaatziekten, astma en COPD, GGZ-problemen en voor kwetsbare ouderen. Vanaf de oprichting in 2014 is hij ook bestuurder van InEen, de landelijke branchevereniging van eerstelijns zorgorganisaties.

Klomp was onder meer betrokken bij de totstandkoming van het Bestuurlijk Akkoord Eerste Lijn dat het ministerie van VWS sloot met de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), InEen en Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Van 2002 tot 2009 werkte Maarten Klomp als adjunct hoofd op de huisartsopleiding van het UMC Radboud. Voor zijn uitzonderlijke inzet voor de zorg is hij gedecoreerd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Over Mirjam van Velthuizen

Mirjam van Velthuizen is sinds 15 oktober 2013 lid van de Raad van Bestuur van het UMC Utrecht. Zij heeft de domeinen Bedrijfsvoering, Financiën, Digitalisering, IT, Duurzaamheid, Huisvesting en een aantal divisies in haar portefeuille. In 2000 trad zij in dienst bij het UMC Utrecht. Hier bekleedde zij gedurende tien jaar verschillende leidinggevende functies.

Voordat zij in 2013 toetrad tot de Raad van Bestuur van UMC Utrecht was van Velthuizen vanaf 2010 lid van de Raad van Bestuur bij Rivas Zorggroep met als aandachtsgebied het Beatrixziekenhuis. Mirjam studeerde Beleid & Management Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Van 1996-1999 werkte zij als extern organisatieadviseur bij adviesbureau Inter-Orga bv.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen