Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Nictiz ziet directeur Lies van Gennip vertrekken

Lies van Gennip, directeur Nictiz, neemt na bijna zeven jaar afscheid van het e-health en standaardeninstituut. Volgens Van Gennip is het tijd voor een nieuwe bestuurder om Nictiz de volgende fase in te leiden op het gebied van digitalisering in de zorg. Er komt in eerste instantie een interim-manager.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Het instituut heeft naar eigen zeggen de laatste tijd gewerkt aan de herijking van de strategie en dat heeft – in goed overleg met het ministerie VWS – geleid tot een aanscherping van de werkwijze en positionering van Nictiz. Het instituut gaat nu een nieuwe fase in. Dat betekent dat ook de organisatie weer aangepast moet worden voor deze nieuwe fase.

‘De ontwikkelingen op het gebied van informatie(beleid) in de zorg gaan snel, zoals iedereen die daarbij is betrokken, weet’, aldus Nictiz in een verklaring. ‘Dat betekent voor Nictiz dat het zich ook steeds moet vernieuwen.’

Volgende fase Nictiz

Lies van Gennip heeft volgens Nictiz besloten dat het tijd is voor een nieuwe directeur/bestuurder om de nieuwe fase inhoud te geven en voor een volgende stap in haar eigen carrière. De Raad van Toezicht laat weten Van Gennip dankbaar te zijn voor hoe ze vanaf 2012 gewerkt heeft aan een nieuwe, vitale organisatie.

Ze werd aangesteld in een periode dat de invoering van het EPD in de Eerste Kamer was tegengehouden (in 2011) en Nictiz zichzelf opnieuw moest uitvinden. Bij haar benoeming kondigde Van Gennip aan dat zij zich in haar nieuwe functie zou richten op het uitbouwen van de positie van Nictiz als nationaal expertisecentrum dat standaarden voor informatie-uitwisseling ontwikkelt voor de zorg. Daarnaast zou Van Gennip de samenwerking met de zorgsector, de overheid en de industrie verder uitkristalliseren om te komen tot beter gebruik van ICT.

De RvT heeft besloten een interim manager te werven, met wie gekeken wordt hoe de definitieve organisatiestructuur er uit komt te zien. Lies van Gennip zal op 1 september 2019 haar bestuurstaken overdragen. Zij is ook lid van de redactieraad van ICT&health.

Over Lies van Gennip

Lies van Gennip is sinds november 2012 directeur van Nictiz. Zij volgde Gert-Jan van Boven op, die de functie van directeur ruim tien jaar vervulde. Voor haar benoeming bij Nictiz was Van Gennip directeur van onder meer Stivoro, de Nederlandse Accreditatie Organisatie (tegenwoordig NVAO) en het Nederlands Instituut voor Accreditatie van Ziekenhuizen (NIAZ). Van Gennip is voorzitter van de General Assembly van IHTSDO.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen