Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Nieuw netwerk Pieter van Foreest door Zetacom en T-Mobile

Zorgorganisatie Pieter van Foreest gaat dit jaar het netwerk tussen 25 zorglocaties vervangen. Gekozen is voor een oplossing van Zetacom in samenwerking met T-Mobile. Voor de modernisering van het netwerk zijn nieuwe eisen gesteld aan de prestaties van het netwerk, telefonie en de veiligheid.

Tags

Innovation Partner

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Er werd gezocht naar een leverancier van VPN netwerken met toegang via de Cloud via SaaS-providers. De oplossing moest gebaseerd zijn op glasvezel-acces en een veilige ontsluiting van alle zorglocaties bieden. Verder waren ook een goede performance, veiligheid, redundancy en flexibiliteit van het netwerk beslissende factoren.

Voor een goede communicatie tussen de 3400 medewerkers en zo’n 2.400 vrijwilligers zijn de netwerkverbindingen en mobiele bereikbaarheid tussen de locaties erg belangrijk.

Nieuw netwerk op 1 augustus online

De afgelopen periode heeft Pieter van Foreest diverse oplossingen van verschillende aanbieders onder de loep genomen en vergeleken. De oplossing van Zetacom en T-Mobile bleek technisch het best uitgewerkt en was ook het meest voordelig. Dat leidde uiteindelijk op 30 januari tot de ondertekening van de samenwerking met Zetacom en T-Mobile.

De werkzaamheden voor de transformatie van de netwerken is inmiddels gestart. Uiterlijk 1 augustus moeten alle medewerkers, cliënten en overige netwerkgebruikers naadloos overstappen op het nieuwe netwerk. Tijdens de implementatiefase zal extra aandacht geschonken worden aan de indoor dekking van het mobiele netwerk.

Marktonderzoek Pieter van Foreest

Voorafgaand aan het traject heeft Pieter van Foreest zelf onderzoek gedaan naar diverse oplossingen die in de markt beschikbaar zijn. Dat legde de basis voor de huidige samenwerking met Zetacom en T-Mobile. “Door hun (Pieter van Foreest, red.) hele duidelijke en secure behoeftevraag konden wij direct goed in gesprek over de best mogelijke oplossing”, zo stelt CEO Dick Dompeling van Zetacom.

Enkele maanden geleden was het Zuid-Hollandse Pieter van Foreest de eerste Nederlandse zorgorganisatie die de slimme medicatie dispenser cMed Plus van FocusCura in gebruik nam. Zetacom heeft als system integrator de nodige ervaring in de gezondheidszorg. Zo begeleide het bedrijf in 2018 de vervanging van het verouderde netwerk van het Amstelland Ziekenhuis.

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

KPN Zorgdomotica

Tags

Innovation Partner

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen