Search
Close this search box.
Search

Nieuw videoplatform moet 4K en 3D tot standaard maken in operatiekamer

Videotechnologie-leverancier Inter Visual Systems en IT-aanbieder Technolution hebben hun oplossingen gebundeld binnen een SensuMed, die in de OK toegang moet bieden tot high-end medical imaging. Dat laten de twee partijen weten.

Inter Visual Systems, leverancier van professionele AV/IT-oplossingen, en technologie-integrator Technolution werken voortaan samen op het gebied van videosystemen voor operatiekamers. De twee partijen bundelen beeldroutering op de OK als onderdeel van SensuMed (het nieuwe AV/IT-platform van Inter Visual Systems) met SigmaXG, de video-over-IP oplossing van Technolution. De technologie van SigmaXG is geïntegreerd binnen SensuMed en zou artsen en OK-medewerkers toegang moeten bieden tot high-end medical imaging binnen een gebruikersvriendelijke en efficiënte softwareomgeving.

Belang van betrouwbaarheid

Joop Noordman van Inter Visual Systems : “Uiteindelijk draait alles om betrouwbaarheid en een soepele workflow in het ziekenhuis. Digitale oplossingen moeten letterlijk meebewegen met het werk van het medische team. Dankzij de integratie met systemen van derden, worden de benodigde functionaliteiten aangeboden op het moment dat ze nodig zijn.”

SensuMed bestaat volgens Noordman uit merkonafhankelijke modules en bouwstenen, die de benodigde intelligentie en gebruikersvriendelijkheid leveren voor high end imaging. Verder belooft SensuMed een centrale configuratie, uniformiteit  voor gebruikers, real-time toezicht en eenvoudig beheer. SigmaXG draagt bij met een ‘feilloze technische verwerking’ van beeld, geluid en gebruikersinput.

Jacco Wesselius van Technolution noemt SigmaXG typisch een oplossing die via derde partijen in de markt wordt gezet. “Wanneer we gezamenlijk optrekken met Inter Visual Systems, staan we veel dichter bij de eindgebruikers in het medisch werkveld. Dat heeft voor ons het voordeel dat we sneller en beter kunnen inspelen op hun feedback en behoeftes. De integratie met SensuMed en de samenwerking met Inter Visual Systems geven ons de mogelijkheden om te innoveren op basis van directe feedback van gebruikers.”

Groeiende rol visualisatie

Visualisatie-, informatie- en communicatie-uitwisselingen zowel binnen als buiten het ziekenhuis spelen een steeds belangrijkere rol. In antwoord op deze veranderende manier van werken, heeft Inter Visual Systems bestaande oplossingen doorontwikkeld en geïntegreerd in platform SensuMed. Het nieuwe platform moet onder andere 3D-ondersteuning en 4K-compatibiliteit de nieuwe standaard maken.

Behalve AV/IT-inrichting, advies en projectmanagement voor operatiekamers, werkplekken voor specialisten en bespreekruimtes, biedt Inter Visual Systems met het nieuwe multiroom-platform geïntegreerde systemen voor andere AV- en audiogerelateerde oplossingen, zoals regie- en webcaststudio’s, IC-bewakingssystemen, interactieve projectie, control rooms.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Volg jij ons al?