Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Nieuwe Amazon echo-based thuistool aangekondigd door Orbita

De Voice Experience Designer werd afgelopen maandag tijdens de Connected Health Conference aangekondigd door Orbita. De software word omschreven als een grafisch hulpmiddel die zorginstellingen kunnen gebruiken om sprekende assistenten in de huizen van patiënten te krijgen om ze te helpen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

“Wij bieden de aansluitingen, de verwerking van data die binnenkomt en een app die de boel laat samenwerken, zodat zorgverleners kunnen communiceren met patiënten”, aldus president en medeoprichter van Orbita, Nathan Treloar. “We willen werken binnen zorg.” Applicaties die waarschijnlijk inbegrepen zullen zijn, zijn onder andere het navolgen van medicatietherapie, pijnbestrijding, patiëntenbewaking en de coördinatie tussen de verschillende zorgverleners, zo verklaart het bedrijf.

Ik voel me niet zo lekker vandaag

Treloar sprak ook over een beginnende samenwerking met de in Boston gesitueerde Commonwealth Care Alliance volgend jaar om de Voice Experience Designer werkend in de huizen van patiënten te krijgen. “Alexa is een manier waarop mensen objectieve data kunnen rapporteren, zoals hun bloeddruk, maar ook subjectieve data als “ik voel me vandaag niet zo lekker”, zo zei Treloar.

Hoewel deze versie werkt met Alexa, legt Treloar uit dat het bedrijf niet normatief is over welke software het op draait. Sterker nog, er wordt al gewerkt met ook Google Home, Apple Siri en Microsoft Cortana die ergens volgend jaar zullen volgen, alleen niet voor de HIMSS17.

“Op dit moment zijn we volledig gefocust op het klaarstomen voor HIMSS,” aldus Treloar. Orbita zal de Voice Experience Designer showen in Orlando, net als hulpmiddelen voor reismanagement voor patiënten, de ervaringen van de zorgcoördinatie en de volledig nieuwe Care Pathways Manager. “Het ligt in onze planning dit klaar en demonstreerbaar te hebben op de HIMSS,” zo zei hij.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen