Nieuwe Amazon echo-based thuistool aangekondigd door Orbita

De Voice Experience Designer werd afgelopen maandag tijdens de Connected Health Conference aangekondigd door Orbita. De software word omschreven als een grafisch hulpmiddel die zorginstellingen kunnen gebruiken om sprekende assistenten in de huizen van patiënten te krijgen om ze te helpen.

“Wij bieden de aansluitingen, de verwerking van data die binnenkomt en een app die de boel laat samenwerken, zodat zorgverleners kunnen communiceren met patiënten”, aldus president en medeoprichter van Orbita, Nathan Treloar. “We willen werken binnen zorg.” Applicaties die waarschijnlijk inbegrepen zullen zijn, zijn onder andere het navolgen van medicatietherapie, pijnbestrijding, patiëntenbewaking en de coördinatie tussen de verschillende zorgverleners, zo verklaart het bedrijf.

Ik voel me niet zo lekker vandaag

Treloar sprak ook over een beginnende samenwerking met de in Boston gesitueerde Commonwealth Care Alliance volgend jaar om de Voice Experience Designer werkend in de huizen van patiënten te krijgen. “Alexa is een manier waarop mensen objectieve data kunnen rapporteren, zoals hun bloeddruk, maar ook subjectieve data als “ik voel me vandaag niet zo lekker”, zo zei Treloar.

Hoewel deze versie werkt met Alexa, legt Treloar uit dat het bedrijf niet normatief is over welke software het op draait. Sterker nog, er wordt al gewerkt met ook Google Home, Apple Siri en Microsoft Cortana die ergens volgend jaar zullen volgen, alleen niet voor de HIMSS17.

“Op dit moment zijn we volledig gefocust op het klaarstomen voor HIMSS,” aldus Treloar. Orbita zal de Voice Experience Designer showen in Orlando, net als hulpmiddelen voor reismanagement voor patiënten, de ervaringen van de zorgcoördinatie en de volledig nieuwe Care Pathways Manager. “Het ligt in onze planning dit klaar en demonstreerbaar te hebben op de HIMSS,” zo zei hij.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Prostaatonderzoek MRI
Ontwikkeling AI-oplossingen voor MRI- prostaatonderzoek
ICT rukt snel op in de zorg en is bij steeds meer toepassingen nodig. Investeringen in ICT blijven volgens de ICT Benchmark Ziekenhuizen om verschillende redenen achter, waardoor de zorgtransitie lastiger verwezenlijkt kan worden.
Beperkte ICT-investeringen remmen zorgtransformatie
Radiologie Beeldbeschikbaarheid
De sneltrein naar de Rijkszorgdatastaat
RIVM
Rapportage RIVM: Data bewijst effectiviteit gecombineerde leefstijlinterventie
Sensoren Prothese
Sensoren in prothese-enkel zorgen voor evenwicht
Digitaal contact
Digitaal contact via de app groeit bij Bravis
slokdarmkanker
Slokdarmkanker beter herkennen dankzij AI  
Een medewerker van het prijswinnende Virtueel Zorgcentrum praat met een patiënt (Foto: Rijnstate).
Virtueel Zorgcentrum wint ‘de Maas implementatieprijs’
Breuk
Nieuwe app voor thuismonitoring eenvoudige letsels
Pupillometrie
Smartphone accessoire voor pupillometrie
Volg jij ons al?