Nieuwe app belooft betere behandeling schizofrenie

Hoewel medicijnen een groot aantal symptomen van schizofrenie kunnen verminderen, blijven latente oorzaken van de ziekte, zoals angst of gebrek aan motivatie, daardoor onderbelicht. Een nieuwe app genaamd Prime moet daar nu verandering in gaan brengen, schrijft Fortune.
Prime richt zich primair op het actieve karakter van de patiënt door de inzet van een mix van social networking, on-demand therapie en takenmanagement. Volgens de ontwikkelaars van de app hebben veel schizofreniepatiënten de neiging om zichzelf sociaal te isoleren, ook wanneer de medicatie aanslaat. Via de app kunnen deze patiënten met elkaar in contact komen om ervaringen te delen.

21 miljoen patiënten

Verder biedt de app gebruikers eenvoudige toegang tot medische professionals. Deze kunnen bijvoorbeeld ad hoc worden ingeschakeld mocht zich er een crisissituatie voordoen. Daarnaast is het voor gebruikers van de app mogelijk om bepaalde doelen te stellen voor zichzelf, bijvoorbeeld het verbeteren van hun dagelijkse routine. Momenteel bevindt Prime zich nog in de testfase en zal mogelijk volgend jaar breder beschikbaar komen.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) lijden er wereldwijd meer dan 21 miljoen mensen aan schizofrenie. Hoewel de ziekte is te behandelen, ontvangt de helft van de patiënten hiervoor geen zorg.  

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
World Conference
ICT&health World conference komt naar Limburg
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Digitale inclusie; NEN 7510 in Deventer; Bestuurswisselingen, en meer
Heupairbag
Succesvolle heupairbag straks ook thuis beschikbaar
Erasmus MC en Maasstad Ziekenhuis leiden een wereldprimeur met flow-gecontroleerde beademing voor ARDS-patiënten op de IC. Deze innovatie belooft minder longbelasting en potentieel minder schade.
IC-beademingspilot mikt op minder longschade  
Geneesmiddelen
Online dashboard voor doorlooptijden geneesmiddelen
Samenwerking Thuismonitoring
Thuismonitoring geeft impuls aan samenwerking en ontzorgt
ouderenzorg
Whitepaper over AI in ouderenzorg gepubliceerd
psycholoog
2,5 miljoen voor praktijkonderzoek naar hybride ggz-zorg
patiënt
Telezorg-strategie vermindert aantal no shows drastisch
3D-Model Schouder
Schouderprothese in 3D-model aangemeten
Volg jij ons al?