Nieuwe gezondheidsinformatie op Thuisarts

De meest bezochte website voor het raadplegen van onafhankelijke en betrouwbare gezondheidsinformatie, Thuisarts.nl, is in de afgelopen drie maanden verder uitgebreid. Naast de publicatie van 26 nieuwe medisch-specialistische situaties zijn er ook drie nieuwe vanuit de gynaecologie en neurologie keuzekaarten ter ondersteuning van het samen beslissen ontwikkeld.

Op Thuisarts.nl kunnen inmiddels meer dan 1400 teksten (situaties) over een breed scala van medische klachten en aandoeningen geraadpleegd worden. Het aantal medisch-specialistische teksten met betrouwbare gezondheidsinformatie benadert loopt inmiddels tegen de 350. De afgelopen jaren is het aantal bezoekers op Thuisarts.nl, mede onder druk van de coronapandemie, fors gestegen tot meer dan 6,5 miljoen per maand in het eerste halve jaar van 2022.

Nieuwe gezondheidsinformatie

Naast de 26 nieuwe situaties waarover nu medisch-specialistische gezondheidsinformatie op Thuisarts.nl gepubliceerd is, zijn er ook drie nieuwe keuzekaarten ontwikkeld, zo meldt de Federatie voor Medisch Specialisten, een van de initiatiefnemers van de site. De medisch-specialistische informatie heeft onder andere betrekking op onderwerpen vanuit de gynaecologie, heelkunde, interne geneeskunde, kindergeneeskunde, longgeneeskunde, maag-darm-levergeneeskunde, plastische chirurgie, radiotherapie en reumatologie.

Bij de nieuwe teksten zijn bijvoorbeeld vier situaties die ouders met kinderen met diabetes kunnen tegenkomen. Daarnaast komen ook asbestkanker, longkanker en baarmoederhalskanker aan bod. Ook nieuw zijn teksten over medicatiegebruik bij reumapatiënten die zwanger zijn of borstvoeding geven, de ziekte van Dupuytren, PEG-sondes en mastocytose.

Nieuwe keuzekaarten

Nieuw zijn ook de keuzekaarten CIN2 en ‘Nare bevallingservaring’. CIN2 beschrijft de opties voor patiënten bij wie na een baarmoederhalsonderzoek afwijkend weefsel is geconstateerd. De keuzekaart ‘Nare bevallingservaring’ geeft een overzicht van de mogelijkheden voor zelfhulp, begeleiding en behandeling na een traumatische bevalling.

Verder is de keuzekaart ‘Hernia in de rug’ vernieuwd. Die helpt patiënten bij het maken van de keuze tussen een operatie of doorgaan met medicatie tegen de pijn.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: ZIC bij VieCuri; Digitale hulp; Medische rekenvaardigheid-app, en meer
wondzorg
Innovatieprijs voor gepatenteerde offline gegevensuitwisseling
Duuzame zorg - Diederik Gommers
Passende, duurzame zorg komt er niet vanzelf
Microbioomonderzoek
UMCG opent nieuwe faciliteit voor microbioomonderzoek
beroerte
Testen op je digitale tweeling voor beste behandeling beroerte
wereldwijd
John Halamka, Mayo Clinic Platform: ‘Onze innovaties zijn wereldwijd inzetbaar'
Gegevensuitwisseling
Mandaat EHDS: Nederland verzilvert 4 hoofdposities
Rathenau
Risico’s AI vragen om terughoudendheid in gebruik
Ketenmonitoring hackathon
Proefproject aanvullende ketenmonitoring en -logging afgerond
toestemmingsplatform
Eerste apotheek aangesloten op online toestemmingsplatform Mitz
Volg jij ons al?