Nieuwe oculus-app houdt VR-fitnessstatistieken bij

Virtual reality wordt in de zorg steeds breder ingezet. VR-technologie kan ook worden ingezet voor preventie en om mensen in beweging te zetten én te houden. Fitnessen thuis wordt bijvoorbeeld een stuk leuker met een VR-bril op de neus. Door een nieuwe oculusapp is het nu zelfs mogelijk om persoonlijke fitnessdoelen en statistieken nauwgezet te monitoren op de smartphone.

Hoewel Virtual Reality (VR) al een lange tijd bestaat, lijkt het nu definitief in de zorg door te breken. Voorbeelden van VR-toepassingen zijn: ondersteuning bij een gastrocopie, hartkatherisatie of bevalling. Maar ook voor het doen van operaties of het ontstressen van verpleegkundigen kan VR worden gebruikt. Virtual reality biedt hiernaast mogelijkheden om, zonder verplaatsing, lekker te fitnessen door met een oculus bijvoorbeeld een potje virtueel te boxen. Dankzij een nieuwe Apple-app kunnen mensen nu ook nog eens hun persoonlijke VR-fitnessstatistieken nauwkeurig monitoren.    

Persoonlijke workouts in 3D-omgeving

Virtual reality biedt in de praktijk een veelheid aan mogelijkheden om te sporten, actief te zijn of te fitnessen. Met een oculus zijn er mogelijkheden om te ontspannen, rustig te bewegen of om je  helemaal in het zweet te werken. Een goed voorbeeld is FitXR waarmee mensen met een oculus verschillende workouts kunnen doen. Een ander mooi voorbeeld is The Thrill of the Fight, een 3D-applicatie waarmee je je in de boxring waant en harde swings van digitale tegenstanders kunt ontwijken.

Fitnessstatistieken van VR bijhouden

Nieuw is dat sinds begin juni 2022 er een mogelijkheid is om de fitnessstatistieken van VR op de smartphone bij te houden. Eerst moet de Move-app worden ingesteld, de  ingebouwde fitnesstracker van Meta Quest waarmee persoonlijke doelen kunnen worden ingesteld. Dankzij de fitnessstatistieken kunnen gebruikers meteen zien hoeveel calorieën er zijn verbrand en hoelang er nog getraind moet worden. Vervolgens is er nu de splinternieuwe keuze om de VR-fitnessstatistieken te synchroniseren statistieken met de Oculus Mobile App en Apple Health. Voorheen was die informatie alleen via de Move in-headset beschikbaar.

Voor iOS-gebruikers is er tot slot ook de mogelijkheid om je statistieken te synchroniseren met Apple Health, zodat al je activiteiten, zowel binnen als buiten VR, op één plek beschikbaar zijn. Door te synchroniseren met Apple Health worden  VR-workouts automatisch bijgehouden op de iPhone of Apple Watch zonder dat er handmatig info moet worden ingevoerd.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
World Conference
ICT&health World conference komt naar Limburg
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Digitale inclusie; NEN 7510 in Deventer; Bestuurswisselingen, en meer
Heupairbag
Succesvolle heupairbag straks ook thuis beschikbaar
Erasmus MC en Maasstad Ziekenhuis leiden een wereldprimeur met flow-gecontroleerde beademing voor ARDS-patiënten op de IC. Deze innovatie belooft minder longbelasting en potentieel minder schade.
IC-beademingspilot mikt op minder longschade  
Geneesmiddelen
Online dashboard voor doorlooptijden geneesmiddelen
Samenwerking Thuismonitoring
Thuismonitoring geeft impuls aan samenwerking en ontzorgt
ouderenzorg
Whitepaper over AI in ouderenzorg gepubliceerd
psycholoog
2,5 miljoen voor praktijkonderzoek naar hybride ggz-zorg
patiënt
Telezorg-strategie vermindert aantal no shows drastisch
3D-Model Schouder
Schouderprothese in 3D-model aangemeten
Volg jij ons al?