In Leiden wordt binnenkort een complete online master omtrent transfusiegeneeskunde aangeboden.

Nieuwe online master transfusiegeneeskunde

Op het gebied van transfusiegeneeskunde is er de afgelopen decennia veel gebeurd. Het gaat hier om het hele traject van ontwikkeling tot het toedienen van bloedproducten. Veel medische en andere vergelijkbare opleidingen benaderen het vakgebied verschillend, waardoor de kennis binnen het vakgebied gefragmenteerd raakt. Daarom starten het LUMC en de Universiteit Leiden vanaf oktober 2023 met een online en tweejarige onlinemasteropleiding Transfusion Medicine and Cellular and Tissue Therapies.

De nieuwe tweejarige online master wordt aangeboden samen met de Autonome Universiteit van Barcelona (AUB) en is geaccrediteerd. In de nieuwe opleiding delen hoogleraren en andere experts de meest actuele kennis op het gebied van transfusiegeneeskunde en cel- en weefseltherapieën. Vakken die worden gegeven zijn onder meer: Blood Transfusion, Immunohematology en Project Management in a Blood and Tissue Bank. De masteropleiding wordt volledig online aangeboden in het Engels of Spaans en is parttime te volgen door professionals en (internationale) studenten met een bachelor diploma.

Kennis verbreden online

Leren en verbeteren is essentieel in een steeds complexer zorglandschap. Sinds corona wordt er in de zorg ook steeds meer online onderwijs aangeboden. Niet alleen bij masters maar ook in de dagelijkse praktijk. Denk onder meer aan de online toolbox voor zorgprofessionals.

Ook zijn er steeds meer e-learnings beschikbaar die geschikt zijn voor meerdere disciplines in de zorg. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe interprofessionele e-learning ‘De kern van samen beslissen’. Voor verpleegkundigen is in de tweede helft van vorig jaar onder meer de e-learning ‘Voeding bij kanker’ beschikbaar gekomen.

Transfusiegeneeskunde voor verpleegkundigen

Verpleegkundigen kunnen trouwens ook de tweejarige online master opleiding volgen, wanneer zij ten minste vier jaar ervaring hebben binnen de transfusiegeneeskunde. Inschrijven kan nog tot half september. Meer informatie over de nieuwe joint-masteropleiding is te lezen op de website van de Universiteit Leiden.  

Dankzij de intensieve kennisindeling tussen Leiden en Barcelona hebben de twee instellingen een programma opgezet dat wereldwijd uniek is. Deelnemers van de master kunnen in de toekomst een leidende rol gaan spelen binnen de transfusiegeneeskunde. Zo doen ze kennis en vaardigheden op waarmee ze de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van transfusies en celtherapieën kunnen analyseren en implementeren in de praktijk.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: ZIC bij VieCuri; Digitale hulp; Medische rekenvaardigheid-app, en meer
wondzorg
Innovatieprijs voor gepatenteerde offline gegevensuitwisseling
Duuzame zorg - Diederik Gommers
Passende, duurzame zorg komt er niet vanzelf
Microbioomonderzoek
UMCG opent nieuwe faciliteit voor microbioomonderzoek
beroerte
Testen op je digitale tweeling voor beste behandeling beroerte
wereldwijd
John Halamka, Mayo Clinic Platform: ‘Onze innovaties zijn wereldwijd inzetbaar'
Gegevensuitwisseling
Mandaat EHDS: Nederland verzilvert 4 hoofdposities
Rathenau
Risico’s AI vragen om terughoudendheid in gebruik
Ketenmonitoring hackathon
Proefproject aanvullende ketenmonitoring en -logging afgerond
toestemmingsplatform
Eerste apotheek aangesloten op online toestemmingsplatform Mitz
Volg jij ons al?