In Leiden wordt binnenkort een complete online master omtrent transfusiegeneeskunde aangeboden.

Nieuwe online master transfusiegeneeskunde

Op het gebied van transfusiegeneeskunde is er de afgelopen decennia veel gebeurd. Het gaat hier om het hele traject van ontwikkeling tot het toedienen van bloedproducten. Veel medische en andere vergelijkbare opleidingen benaderen het vakgebied verschillend, waardoor de kennis binnen het vakgebied gefragmenteerd raakt. Daarom starten het LUMC en de Universiteit Leiden vanaf oktober 2023 met een online en tweejarige onlinemasteropleiding Transfusion Medicine and Cellular and Tissue Therapies.

De nieuwe tweejarige online master wordt aangeboden samen met de Autonome Universiteit van Barcelona (AUB) en is geaccrediteerd. In de nieuwe opleiding delen hoogleraren en andere experts de meest actuele kennis op het gebied van transfusiegeneeskunde en cel- en weefseltherapieën. Vakken die worden gegeven zijn onder meer: Blood Transfusion, Immunohematology en Project Management in a Blood and Tissue Bank. De masteropleiding wordt volledig online aangeboden in het Engels of Spaans en is parttime te volgen door professionals en (internationale) studenten met een bachelor diploma.

Kennis verbreden online

Leren en verbeteren is essentieel in een steeds complexer zorglandschap. Sinds corona wordt er in de zorg ook steeds meer online onderwijs aangeboden. Niet alleen bij masters maar ook in de dagelijkse praktijk. Denk onder meer aan de online toolbox voor zorgprofessionals.

Ook zijn er steeds meer e-learnings beschikbaar die geschikt zijn voor meerdere disciplines in de zorg. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe interprofessionele e-learning ‘De kern van samen beslissen’. Voor verpleegkundigen is in de tweede helft van vorig jaar onder meer de e-learning ‘Voeding bij kanker’ beschikbaar gekomen.

Transfusiegeneeskunde voor verpleegkundigen

Verpleegkundigen kunnen trouwens ook de tweejarige online master opleiding volgen, wanneer zij ten minste vier jaar ervaring hebben binnen de transfusiegeneeskunde. Inschrijven kan nog tot half september. Meer informatie over de nieuwe joint-masteropleiding is te lezen op de website van de Universiteit Leiden.  

Dankzij de intensieve kennisindeling tussen Leiden en Barcelona hebben de twee instellingen een programma opgezet dat wereldwijd uniek is. Deelnemers van de master kunnen in de toekomst een leidende rol gaan spelen binnen de transfusiegeneeskunde. Zo doen ze kennis en vaardigheden op waarmee ze de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van transfusies en celtherapieën kunnen analyseren en implementeren in de praktijk.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
bevolkingsonderzoek
Bevolkingsonderzoek naar longkanker dichterbij dankzij AI
Treantprijs Alarmeringssysteem
Lim wint prijs met alarmeringssysteem voor ouderen
robot
Emotie-intelligente robot detecteert stress
innoveren
Philips mikt op meer mensgericht, duurzamer innoveren
dispenser
Medicijndispensers besparen Zuyderland Thuiszorg 24 fte´s  
injecties
Naaldloos injecteren verhoogt opties zelfmanagement
Gegevens delen data
Tweede ronde project ‘proactief gegevens delen in palliatieve fase’ start
Amphia Ziekenhuis digitale strategie.
Arnaud Kruizinga, CIO Amphia: 'Eerst de visie, dan de route'
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Robotecho genomineerd; App voor bipolaire stoornis, en meer
Oog staaroperatie
Operatiekamers vrij door SurgiCube bij staaroperaties
Volg jij ons al?