Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Nieuwe polsband geeft aan wanneer kans op zwangerschap het grootst is

Technologie-startup Ava heeft een slimme polsband gelanceerd onder de eigen naam, waarmee vrouwen onder meer kunnen nagaan wanneer zij de meeste kans hebben om zwanger te worden.
De polsband meet zaken zoals je hartslag en temperatuur en aan de hand daarvan houdt de armband de menstruatiecyclus van gebruikster bij.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De polsband hoeft alleen ’s nachts gedragen te worden, zo stelt de aanbieder. Alle informatie is via een bijbehorende app voor op de smartphone beschikbaar.

Volgens Lea von Bidder, president Ava Science, werkt de polsband beter dan wanneer een vrouw  zelf de menstruatiecyclus bijhoudt. ‘Je menstruatie invullen en op basis daarvan gokken wanneer de volgende eisprong plaatsvinden, is uiteindelijk gewoon een kwestie van gokken,’aldus Von Bidder. ‘Het weet alleen het eindpunt en niet wat je lichaam doet voor de menstruatie. Zeker als je een onregelmatige cyclus hebt, of een cyclus die licht onregelmatig is, zoals bij de meeste vrouwen.’

Polsband en app kunnen ook tijdens de zwangerschap gebruikt worden om zaken zoals slaap en gezondheidstoestand te meten.  De polsband kost 199 euro en is ook in Nederland beschikbaar, aldus de website van de onderneming. Ava is in 2014 opgericht, telt 25 werknemers en heeft al 12,5 miljoen euro aan investeringen opgehaald.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen