Nieuwe ronde Perspectief Programma voor innovators

Perspectief biedt consortia van wetenschappers en partners de kans om samen in brede projecten onderzoek te doen. De nieuwe ronde van het Perspectief Programma gaat binnenkort weer open. Per onderzoeksproject is er tussen de 1,5 en 4,0 miljoen euro beschikbaar. Gehonoreerde projecten gaan in brede consortia maximaal zes jaar lang aan de slag. De ‘call for proposals’ van ronde 2022/2023 verschijnt naar verwachting half juli 2022 op de website van Perspectief. Daar zijn dan ook de voorwaarden voor indiening, budget en de deadlines te vinden.

Begin juni 2022 maakte NWO bekend dat zeven consortia van onderzoekers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden technologische innovaties mogen gaan ontwikkelen met een budget van 32 miljoen euro. Die honorering gebeurde in het kader van het Perspectief-programma van NWO. Drie onderzoeken daarvan gaan concreet over gezondheidszorg: stralingsvrije beeldvorming om te onderzoeken of behandelingen aanslaan, het verhinderen van virusoverdracht door de lucht en een onderzoek naar artrose. Binnenkort, vanaf medio juli, kunnen innovators weer inschrijven voor een nieuwe Perspectiefronde.   

Technologische innovatie met maatschappelijke impact

Onderzoekers van universiteiten en hogescholen, TO2-instellingen, bedrijven en maatschappelijke organisaties die in consortia willen werken aan technologische innovatie met maatschappelijke impact,  kunnen binnenkort hun voorstel weer indienen bij Perspectief. De nieuwe ronde van het financieringsinstrument gaat naar verwachting midden juli open.

Ook dit jaar honoreert het programma weer een indrukwekkend pakket van relevante onderzoeken, waarbij een grote verscheidenheid aan onderzoeksgroepen, bedrijven en maatschappelijke partijen betrokken is. Het werken in brede consortia met een multidisciplinair karakter maakt dat Perspectief een krachtig instrument is. Het programma helpt de onderzoekers om samen met alle betrokken partners een vuist te maken en te komen tot innovatieve oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen.

Programma daagt onderzoekers uit

Perspectief is een programma van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, dat gefinancierd wordt door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het programma daagt onderzoekers uit om in innige samenwerking met het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties te werken aan technologische innovaties met maatschappelijke impact en het creëren van economische kansen voor Nederland. De onderzoeken richten zich op grote maatschappelijke uitdagingen en sleuteltechnologieën. Zodoende leveren ze een bijdrage aan het ‘Missiegedreven Topsectoren- en Innovatiebeleid’.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Gegevensuitwisseling
Mandaat EHDS: Nederland verzilvert 4 hoofdposities
Rathenau
Risico’s AI vragen om terughoudendheid in gebruik
Ketenmonitoring hackathon
Proefproject aanvullende ketenmonitoring en -logging afgerond
toestemmingsplatform
Eerste apotheek aangesloten op online toestemmingsplatform Mitz
mock-up operatiecentrum
Oefenenen in mock-up van nieuw operatiecentrum UMCG
Lichaamsgeluiden wearable
Akoestische wearable monitort lichaamsgeluiden
Digitaal contact
Uw Zorg Online en BeterDichtbij integreren digitale diensten
Partnerportaal
Eenmalig inloggen bij partnerportaal voor juiste informatie
Het programma HDAB-NL wil een veilige toegang waarborgen tot gezondheidsgegevens.
VWS start programma Health Data Access Body (HDAB-NL)
Hartcentrum samenwerking
Bundelen van krachten moet leiden tot één hartcentrum
Volg jij ons al?