Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Nieuwe Samsung-tracker komt met extra health features

Naar verluidt zal Samsung op 23 augustus tijdens een event niet alleen de nieuwe Galaxy Note 8 en een nieuwe Gear VR presenteren, maar ook een nieuwe fitness smartband die veel uiterlijke overeenkomsten vertoont met Samsung’s Gear Fit2. Volgens VentureBeat, dat zich baseert op anonieme bronnen, maakte Samsung de Gear Fit2 Pro vooral robuuster en duurzamer.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De Gear Fit2 Pro zou inmiddels de derde fitnesstracker van Samsung zijn. Het Zuid-Koreaanse bedrijf maakt bij de apparaten gebruik van het eigen besturingssysteem Tizen, dat hoofdzakelijk concurreert met Android Wear van Google en WatchOS van Apple. Tegelijkertijd moet Samsung wedijveren met leveranciers als FitBit en Xiaomi, die samen met Apple de totale markt voor wearables aanvoeren.

Volgens marktonderzoeker IDC zit de markt voor wearables momenteel in een periode van transformatie, maar blijft op het netvlies van consumenten staan. IDC voorspelt dit jaar een volumegroei van 20,4 procent naar een totaal van 125,5 miljoen verscheepte wearables versus 104,3 miljoen in 2016. Tot en met 2021 verwacht IDC een kleine verdubbeling van het volume naar 240,1 miljoen verscheepte wearables wat neerkomt op een gemiddelde jaarlijkse groei van 18,2 procent.

IDC merkt tevens op dat de eerste jaren de wearables-markt met name draaide om zoveel mogelijk afzet terwijl het nu juist steeds meer gaat om het verzorgen van de juiste user experience. Daarbij gaat het vooral om hoe de hardware er uitziet en aanvoelt en hoe de software gegevens verzamelt, analyseert en omvormt tot bruikbare informatie.

Meer body, meer diensten

Samsung springt met zijn nieuwe slimme fitnesstracker in dit gat door meer features te gaan bieden op de Gear Fit2 Pro. Zo is het device tot 5 Atm./50 meter waterdicht terwijl de Gear Fit2 alleen beschikt over een P68-certificatie, dus stofvrij en drukwaterdicht is tot een beperkte diepte. De gesp van de Gear Fit2 Pro beschikt verder over een stevige gesp waarmee het apparaat ook in zwaardere omstandigheden kan overleven.

Nieuw is ook de ondersteuning van offline Spotify tracks en synchronisatie met de Speedo On app, een trainingsplatform voor zwemmers. Net als bij de Gear Fit2 is ook GPS aan boord. Bij aankoop van de Gear Fit2 Pro krijgen klanten tevens een jaar lang abonnement op de digitale diensten van het Amerikaanse outdoor-merk Under Armour.

Het is nog onbekend hoeveel de Samsung Gear Fit2 Pro gaat kosten en wanneer deze commercieel beschikbaar zal zijn. Samsung lanceerde de Gear Fit2 in juni vorig jaar. Enkele maanden later, in augustus, volgde de lancering van de smartwatch Gear S3.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen