Search
Close this search box.
Search

Nijmeegse health data science bedrijf Orikami in Digital Health 100

Het Nijmeegse Orikami Personalized Health is opgenomen in de Global Digital Health 100-2017, een internationale ranglijst voor innovatieve ondernemingen binnen de internationale Health Tech Industrie. Een plaats in deze top 100 betekent dat je door de sector gezien wordt als een disruptief bedrijf met grote potentie om de gezondheidszorg ingrijpend te veranderen, stelt de onderneming op het gebied van data science.

Voor de editie van 2017 heeft de jury van de ranglijst enkele honderden bedrijven geanalyseerd en tegen het licht gehouden. De bedrijven die uiteindelijk de lijst haalden, leveren of ontwikkelen volgens de jury allemaal diensten of oplossingen die in potentie de zorg kunnen veranderen de komende jaren. De lijst schetst verder een beeld van de belangrijkste trends in de sector, waarbij onder meer naar voren zou komen dat de adoptie van technologische oplossingen binnen de zorg mainstream aan het worden is.

De Global Digital Health 100 is het afgelopen half jaar samengesteld door een team van journalisten en adviseurs van het MHealth Journal, die het aanbod en de innovaties hebben gewogen op basis van 10 verschillende kwalitatieve en kwantitatieve criteria zoals impact, proof of concept, technische innovatie, sociale waarde, effectiviteit en strategische uitvoering.

Innovatie in service, business model nodig

Volgens het in het persbericht van Orikami geciteerde MHealth Journal laten de bedrijven in de Global Digital Health top 100 van 2017 zien hoe essentieel het is om niet alleen innovatie in technologie te laten zien, maar ook innovatie in service en innovatie in business model ontwikkeling om een succes te kunnen worden.

Orikami past big datatoepassingen toe om verbanden te liggen binnen grote databestanden en partijen in vooral de zorg van nieuwe inzichten te voorzien. Het doel is om op basis van metingen nauwkeurige voorspellingen te doen voor de toekomst en gezondheidszorg beter meetbaar en gepersonaliseerd te maken.

Orikami is ook een van de standhouders tijdens de ICT&health Conferentie en toont daar haar zinnige oplossingen voor de zorg.

Tom Xhofleer

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?