Search
Close this search box.
Search

Nivel brengt online ondersteuning voor werken met gezondheidsprobleem in kaart

Onderzoeksinstituut Nivel zoekt online ondersteuningsprogramma’s voor mensen die werken terwijl zij beperkende gezondheidsproblemen hebben. Dat laat het instituut weten in een persbericht.
Volgens het instituut is werken met een chronische ziekte of beperking al lastig genoeg. Daarom wordt in het kader van een onderzoeksproject een interactieve website (Ondersteuningswijzer) opgezet met daarop online ondersteuningsprogramma’s over werken met gezondheidsproblemen.

Bezoekers van deze website moeten eenvoudig kunnen achterhalen voor wie de programma’s bedoeld zijn, wat het doel ervan is, en of ze wetenschappelijk onderbouwd en effectief zijn. Voor deze website wil het Nivel Nederlandstalige ondersteuningsprogramma’s in kaart brengen die:

  • Bedoeld zijn voor mensen met een chronische ziekte, aandoening of stoornis;
  • (ook) Helpen leren om te gaan met beperkingen in arbeidssituaties of om problemen op dit gebied te voorkomen, verminderen of op te lossen;
  • Gebruik maken van ICT;
  • De gebruiker stimuleren of ondersteunen om zelf actie te ondernemen.
Aanmelden van ondersteuningsprogramma’s kan tot 15 augustus 2017. Het Nivel heeft daarvoor een speciale vragenlijst opgezet. Deze vragenlijst is onderdeel van het project “Online interventies ter bevordering van de arbeidsparticipatie van mensen met een gezondheidsbeperking”.

Het NIVEL werkt in dit project samen met mensen met een beperking en met het Lectoraat Arbeid & Gezondheid van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, het RIVM-Centrum Gezond Leven en JKVG vzw (een Vlaamse organisatie op het gebied van arbeidsparticipatie door mensen met een gezondheidsbeperking). Het project wordt uitgevoerd met een onderzoekssubsidie van UWV. 

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
eHealth
Digitale receptionist Emma aan het werk gezet
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Volg jij ons al?