Nivel brengt online ondersteuning voor werken met gezondheidsprobleem in kaart

3 juli 2017
Nieuws
Volgens het instituut is werken met een chronische ziekte of beperking al lastig genoeg. Daarom wordt in het kader van een onderzoeksproject een interactieve website (Ondersteuningswijzer) opgezet met daarop online ondersteuningsprogramma’s over werken met gezondheidsproblemen.

Bezoekers van deze website moeten eenvoudig kunnen achterhalen voor wie de programma’s bedoeld zijn, wat het doel ervan is, en of ze wetenschappelijk onderbouwd en effectief zijn. Voor deze website wil het Nivel Nederlandstalige ondersteuningsprogramma’s in kaart brengen die:
  • Bedoeld zijn voor mensen met een chronische ziekte, aandoening of stoornis;
  • (ook) Helpen leren om te gaan met beperkingen in arbeidssituaties of om problemen op dit gebied te voorkomen, verminderen of op te lossen;
  • Gebruik maken van ICT;
  • De gebruiker stimuleren of ondersteunen om zelf actie te ondernemen.

Aanmelden van ondersteuningsprogramma’s kan tot 15 augustus 2017. Het Nivel heeft daarvoor een speciale vragenlijst opgezet. Deze vragenlijst is onderdeel van het project “Online interventies ter bevordering van de arbeidsparticipatie van mensen met een gezondheidsbeperking”.

Het NIVEL werkt in dit project samen met mensen met een beperking en met het Lectoraat Arbeid & Gezondheid van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, het RIVM-Centrum Gezond Leven en JKVG vzw (een Vlaamse organisatie op het gebied van arbeidsparticipatie door mensen met een gezondheidsbeperking). Het project wordt uitgevoerd met een onderzoekssubsidie van UWV.