Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
24 oktober 2019
Artikel delen

Noordwest Ziekenhuisgroep over op nieuwe HiX-versie

Noordwest Ziekenhuisgroep is vandaag als eerste ziekenhuis in Nederland gestart met de nieuwste HiX-versie, inclusief de allernieuwste features. Daartoe behoren onder meer een nieuwe manier van consultvoering, een optimalisatieslag binnen de poliklinisch apotheek, uitgebreide logistieke ondersteuning op de dagbehandeling, een uitbreiding van het online patiëntenportaal en de verrichtingenthesaurus van Dutch Hospital Data.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Met de nieuwe HiX-versie is nagenoeg alle functieapparatuur in HiX geïntegreerd, zodat meetwaarden automatisch worden overgenomen naar HiX en dubbelregistraties worden voorkomen. Ook worden voorbereidingen getroffen om de aanvraag en toediening van bloedproducten te integreren in HiX, net als de endoscopieverslagging inclusief integratie met het PDMS.

‘Gouden standaarden’

Noordwest is het eerste ziekenhuis dat consultvoering doet met behulp van zogeheten ‘gouden standaarden’. Hierbij wordt de arts gedurende een consult via zorgvraagsturing naar de juiste registraties geleid. Ook zijn beslisondersteuning, up-to-date literatuurondersteuning en statistische analyses ingebouwd in het systeem.

Voor de poliklinische apotheek zijn de registraties sterk verminderd, zodat er met een minimaal aantal registraties optimale dossiervoering ontstaat. Verder wordt op de dagbehandeling nieuwe ondersteuning ingezet om de logistiek nog verder te verbeteren. Hierdoor worden bij verplaatsingen van behandelingen automatisch alle gekoppelde bedden, stoelen, verpleegkundigen, kuren en bereidingen mee verplaatst. 

Ook voor de verpleegkundigen staan weer vernieuwing en optimalisatie op de planning. Voor verpleegkundigen komt de Verpleegkundigen app er aan. Daarmee kunnen zij zonder Computer on Wheels heel snel korte (metingen)registraties aan het bed doen, die volledig geïntegreerd zijn in het activiteitenplan.

Verdere functionaliteiten

Noordwest heeft binnen HiX, als eerste ziekenhuis in Nederland, de verrichtingenthesaurus van Dutch Hospital Data (DHD). Naast bovengenoemde oplossingen bevat de nieuwste versie van HiX nieuwe functionaliteiten, zoals resourceplanning, capaciteitsmanagement, datawarehouse-rapportages voor alle gebruikers en een koppeling van de Omnicell-medicijnkasten voor de apotheek.

Ook een oncologie patiëntenportaal, die een betere behandeling mogelijk maakt, behoort tot de nieuwe functionaliteit. Tot slot breidt Noordwest Ziekenhuisgroep de functionaliteiten van de zuilen en de portalen uit.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen