Noordwest Ziekenhuisgroep over op nieuwe HiX-versie

24 oktober 2019
Noordwest_Ziekenhuisgroep_Alkmaar
Databeschikbaarheid
Nieuws

Met de nieuwe HiX-versie is nagenoeg alle functieapparatuur in HiX geïntegreerd, zodat meetwaarden automatisch worden overgenomen naar HiX en dubbelregistraties worden voorkomen. Ook worden voorbereidingen getroffen om de aanvraag en toediening van bloedproducten te integreren in HiX, net als de endoscopieverslagging inclusief integratie met het PDMS.

‘Gouden standaarden’

Noordwest is het eerste ziekenhuis dat consultvoering doet met behulp van zogeheten ‘gouden standaarden’. Hierbij wordt de arts gedurende een consult via zorgvraagsturing naar de juiste registraties geleid. Ook zijn beslisondersteuning, up-to-date literatuurondersteuning en statistische analyses ingebouwd in het systeem.

Voor de poliklinische apotheek zijn de registraties sterk verminderd, zodat er met een minimaal aantal registraties optimale dossiervoering ontstaat. Verder wordt op de dagbehandeling nieuwe ondersteuning ingezet om de logistiek nog verder te verbeteren. Hierdoor worden bij verplaatsingen van behandelingen automatisch alle gekoppelde bedden, stoelen, verpleegkundigen, kuren en bereidingen mee verplaatst. 

Ook voor de verpleegkundigen staan weer vernieuwing en optimalisatie op de planning. Voor verpleegkundigen komt de Verpleegkundigen app er aan. Daarmee kunnen zij zonder Computer on Wheels heel snel korte (metingen)registraties aan het bed doen, die volledig geïntegreerd zijn in het activiteitenplan.

Verdere functionaliteiten

Noordwest heeft binnen HiX, als eerste ziekenhuis in Nederland, de verrichtingenthesaurus van Dutch Hospital Data (DHD). Naast bovengenoemde oplossingen bevat de nieuwste versie van HiX nieuwe functionaliteiten, zoals resourceplanning, capaciteitsmanagement, datawarehouse-rapportages voor alle gebruikers en een koppeling van de Omnicell-medicijnkasten voor de apotheek.

Ook een oncologie patiëntenportaal, die een betere behandeling mogelijk maakt, behoort tot de nieuwe functionaliteit. Tot slot breidt Noordwest Ziekenhuisgroep de functionaliteiten van de zuilen en de portalen uit.