NVZ, NFU komen met nieuwe website over patiëntveiligheid

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de Nederlandse Federatie van Universitair medische centra (NFU) zijn de week van de patiëntveiligheid (derde week november) gestart met de lancering van een nieuwe website over patiëntveiligheid: www.VMSzorg.nl.

Patiëntveiligheid is één van de belangrijkste onderwerpen in de zorg, zo stelt de website. In de Nederlands ziekenhuizen wordt hier al jaren aan gewerkt, met goede resultaten. Het continu bewaken en beheersen van risico’s in de zorg blijft aandacht vragen. De website VMSzorg biedt informatie en tools om patiëntveiligheid in het ziekenhuis vorm te geven en helpt bij de implementatie van verbetermaatregelen.

VMSzorg biedt volgens een gezamenlijk persbericht praktische informatie over patiëntveilig werken in ziekenhuizen. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan actuele thema’s, zoals medicatieoverdracht of medische technologie. De gebruikers van de website worden actief uitgenodigd om de informatie te beoordelen en eventueel aan te vullen. Zo houden professionals in ziekenhuizen samen hun kennis actueel.

Vervolg op eerdere websites

De website is een vervolg op eerdere sites over het VMS Veiligheidsprogramma (2008-2012) en de Veiligheidsagenda (2013-2016). Naast nieuwe informatie is ook de informatie uit deze eerdere programma’s op de site beschikbaar. De vier hoofdonderwerpen op de nieuwe website zijn: Infectiepreventie en antibioticabeleid, medicatieveiligheid, medische technologie en kwetsbare ouderen. Verder wordt aandacht besteedt aan actuele zaken zoals het invoeren van regulering inzake de eenduidige codering van medische hulpmiddelen.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Prostaatonderzoek MRI
Ontwikkeling AI-oplossingen voor MRI- prostaatonderzoek
ICT rukt snel op in de zorg en is bij steeds meer toepassingen nodig. Investeringen in ICT blijven volgens de ICT Benchmark Ziekenhuizen om verschillende redenen achter, waardoor de zorgtransitie lastiger verwezenlijkt kan worden.
Beperkte ICT-investeringen remmen zorgtransformatie
Radiologie Beeldbeschikbaarheid
De sneltrein naar de Rijkszorgdatastaat
RIVM
Rapportage RIVM: Data bewijst effectiviteit gecombineerde leefstijlinterventie
Sensoren Prothese
Sensoren in prothese-enkel zorgen voor evenwicht
Digitaal contact
Digitaal contact via de app groeit bij Bravis
slokdarmkanker
Slokdarmkanker beter herkennen dankzij AI  
Een medewerker van het prijswinnende Virtueel Zorgcentrum praat met een patiënt (Foto: Rijnstate).
Virtueel Zorgcentrum wint ‘de Maas implementatieprijs’
Breuk
Nieuwe app voor thuismonitoring eenvoudige letsels
Pupillometrie
Smartphone accessoire voor pupillometrie
Volg jij ons al?