Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

NVZ, NFU komen met nieuwe website over patiëntveiligheid

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de Nederlandse Federatie van Universitair medische centra (NFU) zijn de week van de patiëntveiligheid (derde week november) gestart met de lancering van een nieuwe website over patiëntveiligheid: www.VMSzorg.nl.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Patiëntveiligheid is één van de belangrijkste onderwerpen in de zorg, zo stelt de website. In de Nederlands ziekenhuizen wordt hier al jaren aan gewerkt, met goede resultaten. Het continu bewaken en beheersen van risico’s in de zorg blijft aandacht vragen. De website VMSzorg biedt informatie en tools om patiëntveiligheid in het ziekenhuis vorm te geven en helpt bij de implementatie van verbetermaatregelen.

VMSzorg biedt volgens een gezamenlijk persbericht praktische informatie over patiëntveilig werken in ziekenhuizen. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan actuele thema’s, zoals medicatieoverdracht of medische technologie. De gebruikers van de website worden actief uitgenodigd om de informatie te beoordelen en eventueel aan te vullen. Zo houden professionals in ziekenhuizen samen hun kennis actueel.

Vervolg op eerdere websites

De website is een vervolg op eerdere sites over het VMS Veiligheidsprogramma (2008-2012) en de Veiligheidsagenda (2013-2016). Naast nieuwe informatie is ook de informatie uit deze eerdere programma’s op de site beschikbaar. De vier hoofdonderwerpen op de nieuwe website zijn: Infectiepreventie en antibioticabeleid, medicatieveiligheid, medische technologie en kwetsbare ouderen. Verder wordt aandacht besteedt aan actuele zaken zoals het invoeren van regulering inzake de eenduidige codering van medische hulpmiddelen.

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen