Obli is als eerste Nederlands health device gekoppeld aan het Patients Know Best platform.

Vanaf nu kan ook vochtinname worden gemonitord in het internationaal gebruikte elektronisch patiëntendossier. Patients Know Best (PKB), het enige online medische dossier volledig in eigen beheer van de patiënt, is een partnerschap aangegaan met de ontwikkelaars van Obli.

De nieuwe samenwerking met Obli maakt dat PKB nu 100 verschillende intelligente apparaten heeft geïntegreerd in het online medisch dossier. Dit zijn o.a. apparaten voor activity tracking (Fitbit, Garmin Fit), sportmonitoring (Runkeeper, Strava), intelligente weegschalen (Withings) en hartmonitoring (Omron). Deze apparaten geven artsen en verplegers inzicht in de gezondheid van de patiënt buiten de behandelingen om.

Dr Mohammad Al-Ubaydli, oprichter en CEO van Patients Know Best zegt: “Door data van intelligente apparaten die patiënten thuis gebruiken te koppelen aan het online medisch dossier, verandert PKB de medische zorg en patiëntveiligheid.

Bij nierpatiënten is het bijvoorbeeld belangrijk dat er niet te veel gedronken wordt. Obli registreert de vochtinname, waarschuwt de patiënt zelf en PKB toont de drinkgegevens aan zorgverleners. Een tweede voorbeeld is chemotherapie: een patiënt moet vaak veel drinken, maar vergeet vaak of is te ziek om voldoende te drinken. In dit geval stimuleert Obli het drinken en geeft ook deze data door aan behandelaars.”

Door Obli te integreren in het PKB patiëntendossier, kan een huisarts of zorgverlener eenvoudig zien of de patiënt genoeg drinkt en hierop de begeleiding aanpassen. Indien gewenst zal Obli de dag hoeveelheid automatisch verhogen als het warm weer is.

Wil Philipsen, oprichter van Fresh Idea Factory en ontwikkelaar van Obli zegt: We zijn erg blij met de samenwerking tussen Fresh Idea Factory en PKB. Dit zal ons product nog beter inzetbaar maken in de samenwerking tussen patiënten en professionals.

Obli

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
dispenser
Medicijndispensers besparen Zuyderland Thuiszorg 24 fte´s  
injecties
Naaldloos injecteren verhoogt opties zelfmanagement
Gegevens delen data
Tweede ronde project ‘proactief gegevens delen in palliatieve fase’ start
Amphia Ziekenhuis digitale strategie.
Arnaud Kruizinga, CIO Amphia: 'Eerst de visie, dan de route'
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Robotecho genomineerd; App voor bipolaire stoornis, en meer
Oog staaroperatie
Operatiekamers vrij door SurgiCube bij staaroperaties
In het St. Antonius Ziekenhuis is ‘s werelds meest innovatieve defibrillator in een patiënt geplaatst.
Primeur met mini-defibrillator als erkende behandeloptie
Bernhoven patiëntenportaal
Bernhoven lanceert nieuw patiëntenportaal
hersenimplantaten
Neuralink mag hersenimplantaten op mensen testen
Tijdens het Art Electronica Festival in Oostenrijk heeft de Nederlandse fashion-techontwerper Anouk Wipprecht een bijzondere 3D-geprinte jurk gepresenteerd.
3D-geprinte jurk toont cognitieve belasting van hersenen
Volg jij ons al?