Search
Close this search box.
Search

Onderzoek naar effectiviteit mymobility app in St. Anna

Drie jaar geleden werd de komst van een speciale app die patiënten na een knie- of heuptransplantatie moest helpen sneller te herstellen. De app, mymobility, werd ontwikkeld door Zimmer Biomet in samenwerking met Apple en werkt in combinatie met de iPhone en Apple Watch. Het St. Anna ziekenhuis gaat nu als eerste Europese ziekenhuis de werking van de mymobility app onderzoeken. Daarvoor gaat het ziekenhuis ook nauw samenwerken met de maker van de app, Zimmer Biomet.

Het onderzoek in het St. Anna ziekenhuis maakt deel uit van een wereldwijd onderzoeksproject naar het gebruik van de mymobility app waaraan 10.000 patiënten deelnemen. Die starten zo’n 30 dagen voor de een gewrichtsvervangende operatie met het gebruik van de app en gaan daar mee door tot één jaar na de operatie.

“We zijn er trots op dat wij internationaal een voorloper zijn op dit gebied. Wij hopen met deze studie te ontdekken of deze app inderdaad bijdraagt aan een beter en sneller herstel van onze patiënten. Ook zijn wij benieuwd naar het effect op de zorgkosten”, aldus orthopedisch chirurg Dirk Das.

Mymobility app

Mymobility biedt patiënten die een gewrichtsvervangende operatie aan knie en heup ondergaan ondersteuning bij elke fase van het behandeltraject. De app, zo is de verwachting, moet eventuele onrust bij de patiënt wegnemen en de behandeling effectiever maken. Met de ondersteuning die de app biedt moet het aantal fysieke bezoeken aan de polikliniek omlaag kunnen.

De app maakt gebruik van Apple’s HealthKit software op de iPhone in combinatie met een Apple Watch. Patiënten die zelf niet over een Apple Watch beschikken, krijgen een exemplaar van Apple in bruikleen. Via de app ontvangt de patiënt op maat gemaakte meldingen, voorlichting en instructievideo’s. Via een dashboard kan de arts op afstand de vorderingen en het activiteitenniveau van de patiënt inzien en, indien nodig, bijsturen.

De patiënt kan de resultaten van de behandeling en het herstel zelf ook volgen. Het contact met de behandelend arts of fysiotherapeut verloopt bovendien ook via de app. Het uitwisselen van persoonlijke en medische gegevens, als ook de gesprekken tussen patiënt en zorgverleners zijn via de app beveiligd.

Ron Smeets

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
Volg jij ons al?