Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Onderzoekers ontwikkelen verband met 5G-connectiviteit

Onderzoekers aan de aan de universiteit van Swansea (VK) hebben een verband ontwikkelt dat is uitgerust met 5G-connectiviteit. De verbinding met een 5G-netwerk stelt het verband in staat om onder meer de behandeling vast te stellen en om de activiteit van de patiënt te meten. Daarmee biedt het de mogelijkheid om gepersonaliseerde gezondheidsdiensten te leveren, stellen de onderzoekers.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Momenteel wordt patiënten met verwondingen geadviseerd om de zoveel tijd op controle te komen, maar niet elke patiënt heeft dezelfde verwondingen waardoor tijdsintervallen behoorlijk kunnen verschillen.

Het slimme verband is via sensoren, die zaken traceren als bloedproppen en infecties, in staat om data direct door te sturen naar een arts. Het slimme verband kan tevens in verbinding komen te staan met de smartphone van de patiënt, die via een app de eigen gezondheid kan meten. Doordat de sensoren tot op gedetailleerd niveau wonden kunnen monitoren, kan slim verband via 3D printen gepersonaliseerd worden aangeboden. Tests met 3D printen zullen de komende 12 maanden worden uitgevoerd.

Digitale transformatie

De zorgsector is één van de sectoren die naar verwachting zal profiteren van de digitale transformatie die de komende jaren plaatsvindt als gevolg van de introductie van nieuwe technologieën en snellere mobiele netwerken. Tot een van de meest veelbelovende technologieën behoort momenteel AI, dat medici kan ondersteunen bij de analyse van grote hoeveelheden data.

Volgens de mobiele brancheorganisatie GSMA zullen er over een kleine 10 jaar wereldwijd meer dan een miljard 5G-verbindingen zijn. Naar verwachting zal 5G in 2020 zijn intrede doen, maar een toenemend aantal mobiele providers mikt op een eerdere commerciële lancering.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen