Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

One Drop krijgt FDA goedkeuring voor mobiel glucose-meting systeem

Het New Yorkse One Drop heeft FDA goedkeuring ontvangen voor haar mobiele glucose-meting systeem: de One Drop Chrome. Dit is een uitbreiding van de al bestaande One Drop app. Naast de One Drop Chrome bestaat de uitbreiding ook uit de nieuwe One Drop Premium, waarmee gebruikers coaching krijgen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De One Drop bestaat nu uit een Chrome Meter prikapparaatje, test strookjes, een met BlueTooth uitgerust apparaatje wat de informatie deelt met de applicatie, een draagtasje en de applicatie. Met het verkrijgen van de FDA goedkeuring kreeg het bedrijf het startsein om Premium abonnementen aan te bieden. Deze zijn in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en in Europa verkrijgbaar vanaf $39.95.

Test strips en een app

Nadat de patiënt bloed heeft geprikt met het priksysteem, verzend hij of zij de bloed glucose data met het BlueTooth apparaat naar de applicatie. Op deze app kunnen gebruikers ook hun glucose-levels, dieet, activiteit en insuline-waarden invoeren. Deze informatie kunnen gebruikers anoniem delen met anderen. Daarnaast ontvangen zij inzichten naar aanleiding van de door hen ingevoerde data.

Premium gebruikers krijgen daarnaast een persoonlijke gecertificeerde coach toegewezen, die 24/7 te bereiken is. De coaches hebben eveneens inzicht in de data van de patiënt, zodat zij relevant advies kunnen bieden.

Esthetiek om stigma’s te doorbreken

Het belangrijkste doel voor One Drop is om het leven met diabetes makkelijker te maken voor patiënten. Hierbij wilden zij vooral het stigma rondom dagelijks gebruik van medische ondersteuning doorbreken. Directeur Jeff Dachis werd drie jaar geleden zelf met diabetes gediagnosticeerd en realiseerde zich toen dat producten voor diabetes patiënten verouderd waren. De strakke vormgeving van de producten is voor One Drop dan ook belangrijk; zo zouden patiënten ze sneller moeten gaan gebruiken. Ook in het openbaar.

Op de lange termijn wilt het bedrijf alles bieden wat patiënten met diabetes nodig hebben om hun ziekte te controleren.  Vroege studies over de app en coaching diensten toonden aan dat gebruikers die hun voedselinname en bloed glucose waarden over een langere periode bijhielden, vaker een gezond glucose getal zagen staan.

De One Drop app, zonder uitbreiding, is al een jaar te gebruiken door iOS gebruikers. Android gebruikers konden de app in oktober 2016 in gebruik nemen. De app wordt inmiddels in 190 landen gebruikt en heeft 85 miljoen data punten verzameld.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen