Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Online afspraken maken bij Polikliniek Chirurgie Meander

Meander Medisch Centrum (Amersfoort) breidt de mogelijkheid van het maken van online afspraken geleidelijk uit. In januari van dit jaar is de polikliniek Chirurgie erbij gekomen. Patiënten die van hun huisarts een verwijzing hebben gekregen voor deze polikliniek Chirurgie, kunnen voortaan online hun afspraak maken.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Hiermee zijn er nu negen poliklinieken in het MMC waar online afspraken maken mogelijk is: Dermatologie, Reumatologie, Oogheelkunde, Gynaecologie (vaginale echo’s), Neurologie, Plastische Chirurgie, Urologie, KNO en Chirurgie. De uitbreiding heeft ruim een jaar stil gelegen.

Geleidelijke uitbreiding online afspraken

In het voorjaar van 2017 begon Meander op proef bij de polikliniek Dermatologie met de mogelijkheid van online een afspraak maken. Het MMC breidde in december 2017 al deze mogelijkheid voor patiënten uit naar de poliklinieken Oogheelkunde en Reumatologie.

In september 2018 meldde het MMC de grootste uitbreiding, naar in totaal acht poliklinieken. Verder meldde het Amersfoortse ziekenhuis destijds dat de online inzage voor patiënten in hun medisch dossier via het MijnMeander-portaal was uitgebreid, onder meer naar ziektegeschiedenis en thuismedicatie.

Online een afspraak maken kan op twee manieren:

  • Via het patiëntenportaal MijnMeander, met DigiD-inlog (niet via de app, daarmee kan wel een afspraak ingezien, verzet of afgezegd worden).
  • Via de website van Meander, met het ZorgDomein-nummer dat patiënten van hun huisarts hebben gekregen en hun Burgerservicenummer (BSN).

Deze mogelijkheid geldt voor diverse nieuwe verwijzingen voor een eerste afspraak op de polikliniek. Patiënten horen via hun huisarts bij welke afspraken dit mogelijk is. Via MijnMeander is het ook mogelijk om online afspraken te wijzigen en te annuleren. Controleafspraken kunnen (nog) niet online gemaakt worden.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen