Search
Close this search box.
Search

Online informatiecentrum voor onderzoek naar coronavirus

De verspreiding van het coronavirus zet zich nog steeds voort en wordt wereldwijd koortsachtig gevolgd. Intussen zijn wetenschappers en medische onderzoekers bezig met onderzoek naar een mogelijk vaccin tegen het virus. Informatievoorziening is daarbij van groot belang.

Elsevier heeft een gratis toegankelijk online informatiecentrum, in het Engels en Mandarijn, geopend waar klinisch onderzoek naar coronavirus 2019-nCoV gebundeld wordt.

Het informatiecentrum op Elsevier connect, een openbare nieuws- en informatie site, bundelt relevante inhoud uit Elsevier’s medische tijdschriften, studieboeken, klinische experts en informatieoplossingen, samen met middelen van andere informatieleveranciers en grote gezondheidsorganisaties.

Novel Coronavirus Information Center

Op het online platform, het Novel Coronavirus Information Center, is ook informatie voor verpleegkundigen en artsen beschikbaar. Evenals hulpmiddelen en informatie voor patiënten en families. In China wordt momenteel voor de lokale website aan een vergelijkbaar informatiecentrum gewerkt door een team van Elsevier.

Het Novel Coronavirus Information Center is samengesteld door Elsevier clinici en experts en zal continu bijgewerkt en geactualiseerd worden. Er zijn ook links beschikbaar naar belanghebbende bronnen zoals het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en de WHO.

Gratis toegankelijke informatie

“Als lid van de onderzoeks- en gezondheidsgemeenschap willen we zorgprofessionals, klinische onderzoekers en beleidsmakers ondersteunen bij het begrijpen van hoe dit nieuwe virus werkt. Daarom hebben we de best beschikbare informatie verzameld in dit informatiecentrum. Het sluit aan bij het streven van Elsevier om gratis toegang te bieden tot belangrijke medische en wetenschappelijke onderzoeken en informatie aan patiënten en hun zorgverleners”, zegt John Danaher, MD, President, Global Clinical Solutions bij Elsevier.

De verspreiding en gevolgen van het coronavirus zijn dagelijks in het nieuws. De veiligheid van zowel consumenten als artsen en verpleegkundigen is, naast de zoektocht naar een behandelmethode en vaccin, daarbij ook een belangrijk issue. Zoals bijvoorbeeld de robot die onder andere in Seattle ingezet wordt voor het monitoren van coronavirus patiënten in quarantaine.

Ron Smeets

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
thuisarts.nl
Samenwerking voor verdere uitbreiding Thuisarts.nl
Volg jij ons al?