Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
18 april 2018
Artikel delen

Ontwikkelaar biometrische AI-oplossing haalt 12 mln dollar op

Element, ontwikkelaar van een mobiele biometrische AI-oplossing voor persoonsherkenning, heeft bij een recente investeringsronde 12 miljoen dollar opgehaald. Het kapitaal is afkomstig van PTB Ventures en GDP Ventures en ook enkele grote banken en telecombedrijven uit Zuidoost-Azië namen deel aan de ronde. Element heeft een focus op Afrika en Azië.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Element bouwde een softwareplatform dat kan worden ingezet voor biometrische identificatie op locatie en gebruikers kunnen het platform benaderen, ook offline, via smartphone of tablet. Het platform gebruikt software voor gezicht, handpalm en vingertoppen voor het identificeren van individuen. Momenteel wordt het platform ingezet voor immunisatie, connected diagnostics, digital identity management van zorgverleners en toegang tot financiële diensten.

Biometrische ID voor kinderen

Element werkt samen met het Global Good Funds, een samenwerking tussen Bill Gates en Intellectual Ventures voor de ontwikkeling van een biometrische platform voor kinderen. In Cambodja en Bangladesh worden 8.000 kinderen gevolgd om te kunnen bepalen welke biometrische applicatie de meest geschikte is voor deze doelgroep. De bedoeling is om de oplossing op offline op zoveel mogelijk verschillende typen mobiele apparaten te laten draaien.

Element werd in 2012 opgericht door Adam Perold and Yan LeCun. Laatstgenoemde is  momenteel chief AI scientist bij Facebook en tevens professor aan de  NYU (New York University).

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen